promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bődületes főnyeremény az Ötöslottón, ez az öt szám milliárdokat ért szombat este

Bődületes főnyeremény az Ötöslottón, ez az öt szám milliárdokat ért szombat este

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Lottó
Kategória fejléc
Promotions

Közel hatmilliárd forint volt a tét szombat este, a főnyereményhez ismét csak egy dolog kellett.

Lottólázban ég az ország, 30 sorsolás óta nem hirdettek telitalálatot az Ötösön, így tavasz óta halmozódik a főnyeremény, ami ma este már 5935 millió forint volt. Ez már nagyon közel van minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményéhez, ami egészen pontosan 6523 millió forint volt még 2023-ban. Előtte, 2020-ban már volt egy hasonlóan óriási rekord, akkor valaki 6,431 milliárd forintnak örülhetett.

A mostani összeg így már felfért a dobogóra, mögötte pedig egészen nagy a szakadék, aki tovább szeretné böngészni a legnagyobb nyereményeket, az itt megteheti. A ma is ismert halmozódást egyébként a rendszerváltást követően, 1991-ben vezeték be, emiatt lehetnek ma ilyen óriási nyeremények, ám kezdetben mindez egészen másképp volt.

Az első telitalálatot 1957. áprilisában ütötték meg, egy 66 éves özvegyasszony gyermekei és saját életkora számait játszotta meg. 855 ezer forintot nyert, és ekkoriban még nem is titkolták a nyertes kilétét, így egy ország megismerte Ring Sándorné nevét. Később rengetegen szerettek volna pénz kicsikarni tőle és családtagjairól, mint mondta:

„Nem mindenki kért szépen, voltak, akik megfenyegették a családot. Éppen ezért két-három napig rendőr állt a házuk előtt. A pénzt nem tartottuk otthon, de ezt rajtunk kívül senki sem tudta”

- idézte a nőt az enbudapestem.hu.

Az akkoriban óriásinak számító összeget ügyesen fektette be, házakat, telket vett, a gyerekeinek adott belőle, és végül 90 évig élt, így az ő életét szerencsére nem tette tönkre a hirtelen jött pénz. Sajnos voltak olyanok is, akiknek inkább átok volt a nagy nyeremény, így érdemes tanácsadó segítségét igénybe venni, ha ránk mosolyog Fortuna, hiszen 5,9 milliárd forinttól könnyű megrészegülni.

Őrületes nyeremény

De most nézzük a nyerőszámokat, hátha valaki végre megnyeri a harmadik legnagyobb magyarországi lottónyereményt. Íme a mágikus számsor:

20, 44, 72, 73, 82

A nyerteskereső ezúttal is másodpercek alatt végigpörgette a szelvényeket, ennek alapján pedig kiderült, hogy ezen a hétvégén sem született telitalálat, így egy hét múlva már 6,222 milliárdért lehet töltögetni a szelvényeket!

Holnap ismét milliárdos nyeremény lesz a tét, ugyanis már a Hatoson is egyre többet ér a telitalálat, 1001 millió forint keresi gazdáját vasárnap délután! Aki még többre vágyna, annak ott a kedden és pénteken esedékes Eurojackpot, ahol egészen szédítő, 58 millió eurós főnyereményért lehet játékba szállni!