promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csípős figyelmeztetést küld a tél, a fagyhatár egyre lejjebb kúszik, deres hajnalok jönnek

Csípős figyelmeztetést küld a tél, a fagyhatár egyre lejjebb kúszik, deres hajnalok jönnek

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Az igazi zimankó még várat magára, de egyre több helyen lehet talajmenti fagy.

Vasárnap este a felhőzet változó vastagságú lesz, főként magasszintű felhők borítják az eget, de ezek fokozatosan elvékonyodnak, csökkennek. Azonban az éjszaka második felében az ország délnyugati harmadában ismét megerősödik a felhőzet.

Északon és északkeleten gyenge eső sem zárható ki. Az éjféli órákig az északnyugati szelet nagy területeken kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések, de később több helyen mérséklődik a légmozgás. Az éjszakai minimum hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos északkeleti területeken akár fagypont közelébe is süllyedhet a hőmérséklet.

Hétfőn a délnyugati országrészben a réteges felhőzet csak lassan oszlik fel és gomolyosodik, míg máshol a nap első felében sok napsütésre számíthatunk. A déli óráktól nyugat felől sűrűbb felhőtömbök érkeznek, amelyek miatt átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet.

Lejjebb kúszik a fagyhatár

Csapadék napközben nem valószínű, de estefelé már néhol előfordulhat gyenge eső. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, és a nyugati szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Kedden többnyire borult vagy erősen felhős idő várható, reggelig délnyugaton lehet kevesebb felhő. A nap folyamán fokozatosan szakadozik a felhőtakaró, így gomolyfelhős időre számíthatunk, délnyugaton több órás napsütéssel. Délelőttig a délnyugati területek kivételével elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat, de napközben a csapadékhajlam fokozatosan csökken. Délután már nem valószínű eső. A délnyugati szél egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul és helyenként megélénkül. A hajnali hőmérséklet 3 és 12 fok között várható, délután 14 és 22 fokra emelkedik a hőmérséklet, délen lesz a legmelegebb, északon hűvösebb lesz.

Szerdán a legtöbb helyen derült vagy gyengén felhős, napos időre van kilátás, de nyugaton és délnyugaton borult, felhős maradhat az ég. Csapadék legfeljebb nyugaton fordulhat elő kisebb eső formájában. A minimum hőmérséklet általában 2 és 9 fok között várható, de a szélvédett, derült tájakon reggel akár fagypont körüli értékek is előfordulhatnak. Nyugaton a borult idő miatt enyhébb lesz az éjszaka, ott 7 és 11 fok között alakulnak a minimumok. A nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között lesz.

A hét második felében folytatódik a nyugodt őszi idő, a nappali csúcsok továbbra is hasonlóan alakulnak, hajnalonként azonban akár -2 fokig is csökkenhet a hőmérséklet a szélvédett helyeken.