promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így válthatod azonnal készpénzre a műanyag palackért kapott kupont, nem kell bajlódni a blokkal, applikációval

Így válthatod azonnal készpénzre a műanyag palackért kapott kupont, nem kell bajlódni a blokkal, applikációval

Borítókép:  promotions.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Nem kell őrizgetni a műanyag palackért kapott kupont vagy kötelezően levásárolni, mert a visszaváltás után készpénzre váltható. 

A műanyag palackok visszaváltásának is van egy sajátos logisztikája, amit kénytelenek vagyunk megtervezni. Ha már megvettük az italt, legyen az ásványvíz, sör vagy üdítőital, előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk visszatérni a boltba, hogy megkapjuk a betétdíjat, amit a vásárláskor kifizettünk. Egyelőre kevesen tudják, de a kupont azonnal készpénzre lehet váltani, mert a jogszabály lehetőséget biztosít erre.

Mint azt megírtuk, sokakat bosszant, hogy egyes üzletláncok csak a saját kuponjaikat fogadják el, méghozzá ugyanabban a boltban kell levásárolni, 6 hónapon belül. Ha közelebbről megvizsgáljuk a a visszaváltásra vonatkozó szabályt, egyértelmű, hogy ha nem akar, nem kell a kuponokkal, applikációval bajlódnia senkinek.

“a gép által kiadott utalvány alapján a kereskedőnél váltható készpénzre vagy beszámításra kerül a vásárlás összegéből”

Kötelező készpénzre váltani a műanyag palackért kapott kupont

A kupon készpénzre váltása nem egy ajánlás, hanem szabály. Akkor is, ha a vásárlók és bizonyos helyeken a pénztáros nincs minden esetben tisztában vele.

A készpénzre váltott kupon több szempontból is előnyös, egyrészt a pénzt bárhol elkölthetjük, másrészt nem kell szembesülnünk azzal, hogy lejár a kupon vagy nem váltja be az üzletlánc. Szintén előnyös, hogy nem kell őrizgetni a blokkot és szorongani azon, hogy el fog veszni vagy véletlenül a kukában landol, ami valljuk be, könnyen megeshet. 

Néhány vásárlót kihozza a sodrából a palackvisszaváltás rendszere, főleg, ha technikai akadályokkal szembesül közben. Egy nő többszöri próbálkozásra sem tudta beváltani az egyik palackot Sárváron, ettől iszonyú dühös lett. A frusztráció és az azonnali megoldás iránti igény olyan cselekedetre késztette, amely szokatlan és veszélyes volt: megnyomta a bolt tűzjelzőjét. A jelzés azonnal eljutott a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz és a tűzoltók a helyszínre vonultak. Noha tűzre utaló jeleket nem találtak, az incidens következményeként a hatóságok megkezdték a szükséges jogi lépések előkészítését, mivel a tűzjelzők felesleges megnyomása komoly következményekkel járhat.