promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli magyar szokás terjed a műanyag palackok visszaváltása helyett és mellett

Rendkívüli magyar szokás terjed a műanyag palackok visszaváltása helyett és mellett

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Megfigyelhető egy nagyon erőteljes emelkedés egy másik termék keresletében Magyarországon.

Magyarországra is megérkezett a kötelező visszaváltási rendszer, a REpont-automaták szorosan az életünk részei lettek, sokaknak pedig már a MOHU REpont applikációja is olyan, hogy naponta használják. Egyre több PET-palackot, visszaváltható fémdobozt, üveget és műanyag flakont váltanak vissza a magyarok az automatáknál, a számok emelkednek, ez pedig azt jelenti, hogy nagyon sok magyar számára ez a tevékenység is szorosan az élete része lett.

Ám más trendek is megfigyelhetők a visszaváltási rendszer szárba szökkenésével párhuzamosan, amelyek alternatívát is felrajzolnak a horizontunkra.

Erőteljes növekedés egy másik termék iránt.

Az Economx is beszámolt róla a SodaStream hazai képviseletének adatait bemutatva, hogy bizony a szénsavasítók iránt egyre nagyobb a kereslet, miközben a szörpök értékesítésében is ugrás figyelhető meg az elmúlt időszakban. Nagyon sok cikk szól arról, hogy az elmúlt időszakban bizony sokan tértek át alternatív lehetőségekre, hiszen sokak számára okoz fejtörést a visszaváltható üvegek, flakonok és fémdobozok beváltása, sok magyar egyszerűen nem akarja, hogy az élete része legyen ez a folyamat.

De vannak más megoldások is a visszaváltási rendszer használata helyett és mellett.

A SodaStream nem is olyan régen egy nagyon fontos adatról tájékoztatta a publikumot, ugyanis kijöttek egy olyan számmal, miszerint 2024 első nyolc hónapjában több mint 50 százalékkal emelkedett a szénsavasító patronok értékesítése a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A készülékek eladása pedig még ennél is nagyobb mértékben nőtt, ott 70 százalékos az emelkedés.

Az üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének elején a Heti Napló közölt egy nagyon érdekes riportot arról, hogy működik a rendszer az üvegvisszaváltás mintaországaiban. Van olyan ország Európában, ahol a forgalomba kerülő italcsomagolások 97 százalékát visszaviszik: