promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nem váltotta be a bolt a palackokért járó utalványt, frappánsan reagált a vásárló

Nem váltotta be a bolt a palackokért járó utalványt, frappánsan reagált a vásárló

Borítókép:  Promotions
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Nem lehet minden utalványt másik helyszínen visszaváltani, erre érdemes figyelni az automata használatakor.

Hónapok óta zajlik műanyag palackok visszaváltása, de még mindig sok kérdés merül fel a vásárlókba a szabályozás kapcsán. A MOHU honlapján minden részletesen megtalálható, a jogszabály is elérhető az interneten, de persze nem lehet elvárni, hogy mindenki végigböngéssze a sokoldalas dokumentumot. Emiatt történnek is félreértések, meglepetések. 

A Facebookon írta egy vásárló, hogy a múlt hét végén baráti összejövetelt tartottak az egyik kelet-magyarországi településen. Vendégházat béreltek három napra, minden résztvevő vitt magával üdítőt, ásványvizet, sört és egyéb alkoholos terméket, amire szükség lehet egy ilyen eseményen. Az üres palackokat végül egyikük elvitte a helyi CBA-ba beváltani és abban egyeztek meg a többiekkel, hogy a pénzt megtarthatja. A férfi Budapestre visszaérve szerette volna beváltania bónt a hétvégi nagybevásárlás alkalmával, de 6000 forintot érő utalványt nem fogadták el a kasszánál.

„Nem érné meg visszamenni a 200 kilométerre lévő boltba, hogy levásároljam, de nagyon csalódott vagyok. Egyesével bepakoltam a gépbe 120 palackot, dobozt, volt, amelyiket csak többedszerre sikerült érvényesítenem. És most kiderül, hogy jobban jártam volna, ha hazacipelem magammal, mert így dobhatom ki az utalványt a kukába”

– írta a közösségi média oldalán.

Végül azonban úgy döntött, nem dobja ki az értékes utalványt, egy borítékban postára adta és elküldte a szállásadónak, hálája jeléül. 

„A vendégház tulajdonosa majd vásárol belőle magának, amit szeretne, ha már én nem tudok, legalább neki örömet szerzek vele”

– tette hozzá. 

Nem minden bolt fogadja el a máshol kiadott utalványt a műanyag palackok beváltása után

Habár sokaknak magától értetődő lenne, mégsem minden bolt fogadja el egész Magyarország területén az üvegvisszaváltó automatákból kapott utalványokat. Ugyanis míg a Tesco, a Penny, a Lidl és a legtöbb esetben a Spar ilyen, addig az Aldinál, CBA-nál, és az Auchannál csak és kizárólag ott lehet felhasználni az üvegvisszaváltáskor kapott utalványt, ahol azt a gép kiállította, írja a Pénzcentrum.

Arra is érdemes figyelni, hogy az utalvány ideje lejár. Fél év után már hiába próbálkozunk, nem lehet felhasználni. De miért is várna addig bárki is? Nos, vannak, akik ezt megteszik és arra apellálnak, hogy az évközben visszakapott bónokkal majd olcsóbban megússzák az adott hónapban a karácsonyi nagybevásárlást. Ez is egy lehetőség, de az infláció miatt nem ez a legbölcsebb megoldás, másrészt valóban figyelni kell arra, hogy ki ne csússzunk a hat hónapos határidőből. 

Hová tűnik és mi lesz a sorsa a sok műanyag palacknak, amit visszaváltunk? A hvg.hu vidójából kiderül: