
17 ezer forintot kértek el egyetlen palacsintáért Szolnokon, a világon sehol nem csinálják így
Olvass tovább...
Világhíres lesz ezzel a város.
Magyarország nem sorolható a nagy országok közé, ám annál nagyobb a hírnevünk: a gyógyvizeink, a városaink, az építészetünk és a gasztronómiánk világszinten híres. Most ismét ránk figyel majd a világ, pontosabban az egyik városunkra: Esztergom lehetőséget kapott, hogy felírja magát a világ gasztrotérképére és élt is ezzel a lehetőséggel.
Olvass tovább...
Nem régiben egy fontos megbeszélés zajlott az étteremben, aminek az eredményét tűkön ülve várták. A tulajdonos, Varga Sándor igazán nagy név a szakmában, de mindenkihez próbálja közel vinni a főzést és az ételek szeretetét. 400 ezer feliratkozója van a Youtube csatornáján. Az étterét hihetetlen szakértelemmel és profizmussal vezeti: nemzetközileg ismert, számtalan egzotikus országba utazott már és 150 Michelin-csillagos étterem fogását kóstolta meg.
Ám ami rájuk vár, még neki is izgalmas kihívás: nemrégiben telefonhívást kapott, ahol közölték vele, hogy ő fog felelni Jennifer Loopez és stábja étkeztetéséért, amíg ők Magyarországon tartózkodnak, J. Lo július 20-i koncertje miatt.
Magyarország első Michelin-csillaggal jutalmazott éttermébe kezdte a szakmáját, a Costesben. Kedvenc fogást a 42 Restaurantból nem tudna választani, ám mint elmondta, halakkal szeret a leginkább dolgozni. Az étterem 11 fogásos menüsorral dolgozik, ebből ebből választották ki a kedvenceiket, amiket bemutattak.
Elmondta azt is, hogyan zajlott a kiválasztási folyamat:
,,A budapesti fellépés szervezői eljöttek hozzánk, megnéztek minket, megosztották a korábbi tapasztalatokat a világsztárok igényeiről, mi pedig egy egyórás kóstolót tartottunk. Éreztük, hogy jól sikerült a megbeszélés, bizakodók voltunk, és megtisztelő, hogy a sok jelölt közül mi kaptuk meg ezt a feladatot. Szeretjük a kihívásokat. A részleteket ezután pontosítjuk majd, hamarosan kiderülnek a pontos igények, elmondják majd, mire kell odafigyelni, és azt is megtudjuk, mi az, amit nekünk kell kitalálni. Még nem tudjuk, hol bonyolítjuk le az étkeztetést, de az biztos, hogy Esztergomból felköltözünk Budapestre erre a néhány napra."
Guba Gábor, a Green Stage Produkciós iroda szervezője, akik a magyarországi koncertet szervezik, ezen kritériumok alapján keresték a tökéletes éttermet:
„Amerikai partnerünkkel egyeztetve, nem titkoltan egy olyan céget kerestünk, amely magas színvonalon meg tudja oldani a stábtagok étkeztetését azokban a napokban, amikor Budapesten tartózkodnak. Jártam korábban néhány Michelin-csillagos étteremben, de amit ezen a családias hangulatú helyen tapasztaltam, az mindet felülmúlta. A séf és a teljes személyzet alázata, elkötelezettsége egyedülálló, a dunai galóca vajmártással és kaviárral nevű étel pedig mindent vitt”.
Olvass tovább...