
Titkos nyelven beszélnek egymással a légiutaskísérők, mikor egy utas meghallotta azonnal panaszt tett
Olvass tovább...
Az egyik vármegyében már ennyit kérnek a palacsintáért.
Az országunk gasztronómiája igen különleges: számtalan olyan fogásnak vagyunk a szülőföldje, amit a külföldiek is imádnak és a magyar ételek már külföldön sem ismeretlenek. A hazai éttermekben az árazás egészen változatosan alakul: a 2000 forintos napi menüktől kezdve a több száz ezer forintos fogásokig minden megtalálható nálunk, ahogyan az alapanyagok tekintetében is ez a fajta változatosság a jellemző.
Olvass tovább...
Egy izgalmas riportfilmben mutatták be az ország legdrágább ételeiről készült listát, melyen több tétel is helyet kapott. A nívós ételsor kapcsán két ismert RTL-es séfet, Rácz Jenőt és Sárközi Ákost is megkérdezték, akik meglepő véleményt fogalmaztak meg a több száz ezer forintos ételek kapcsán. A két Michelin-csillagos séf hisz benne, hogy a jó minőségű alapanyag elengedhetetlen a minőségi fogásokhoz, de a jó ételekhez nem feltétlen kell nagyon drága hozzávalókat vásárolni.
Olvass tovább...
Természetesen az ország több pontjára is eljutottak forgatni: láthattunk milliós pizzát, méregdrága hamburgert, de a legmeglepőbb fogás mégsem ezek közül került ki. Jász-Nagykun-Szolok megyében ugyanis van egy országszinten híres palacsintázó, ahol lehet arannyal bevont palacsintát rendelni. A külcsín azonban nem minden: a belsejébe különleges, prémium minőségű pisztáciakrém kerül, ami szintén nem olcsó és beszerezni sem egyszerű.
Azt hihetnénk, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a különleges fogást, ám a tulajdonos elárulta: van olyan vásárlójuk, aki naponta, kétnaponta visszajár ezért a kulináris különlegességért. Az aranylap darabja beszerzői áron 1000-1200 forint, egy óriáspalacsintát pedig nem egy darabbal lehet beborítani, ráadásul a jelenlegi ismereteik szerint sehol máshol a világon nem tálalnak ilyen palacsintát, ezt el is mondják a videóban. Hogy mi a 17 ezer forintos palacsinta titka, azt ebből a videóból megtudhatjátok: