
Forradalmi magyar újítás, megújították az unalmas bundáskenyeret
Olvass tovább...
Így még egészen biztosan nem próbáltad, teljesen más ízvilágot kaphatsz.
A bundás kenyér az egyik legegyszerűbb ételünk, és bár az elkészítése után nem büszkélkedünk el vele a közösségi oldalakon, néha bizony nagyon jól tud esni, még akkor is, ha nem tartozik a legegészségesebbek közé.
Mindenki ismeri, a legtöbben már ettek is, az egyik legjobb dolog benne pedig, hogy ezerféle módon variálható. Rakhatunk rá tejfölt, fokhagymát, zöldségeket, sonkát – ebből kiderül, hogy alapvetően a magyarok sósan szeretik, de természetesen nem csak így fogyaszthatjuk.
Olvass tovább...
A bundás kenyeret már a rómaiak is ismerték, ám egészen másképp készítették, mint ahogy mi ismerjük. Az ókori recepthez leginkább a francia van a legközelebb, ők ugyanis édesen készítik, ami kicsit távol áll a magyaros változattól, ám érdemes kipróbálni, nem fogunk benne csalódni!
A bundás kenyér nagymesterei manapság egyértelműen a franciák, mindenféle módon készítik, fahéjasan, gyümölcsökkel, csokikrémmel töltve, a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. De nézzük, honnan jött az édes változat és mi kell hozzá.
Olvass tovább...
Ahhoz képest, hogy a bundás kenyér már a rómaiak korában sem éppen az előkelőségek eledelének számított, Marcus Apicius Gavius mesterszakács fontosnak tartotta, hogy lejegyezze receptgyűjteményében.
Apicius valódi gasztroforradalmár volt, és egészen bizarr recepteket is olvashatunk tőle – ilyen például az ecetben párolt flamingó. Azonban mi most maradjunk a bundás kenyérnél, amit ő az alábbi módon készített el: a kenyérről levágta a héját, darabokra törte, olajban kisütötte és mézzel locsolva ajánlotta fogyasztását.
Isteni édesség, garantáltam megvan benne a munkához szükséges kalóriamennyiség, és bárkinek elérhető volt már évezredekkel ezelőtt is, mutatjuk a videós receptet is, nem egy atomfizika, a konyhában kevésbé járatosak is bátran megpróbálhatják elkészíteni, a sikerélmény garantált: