
Ez a bájos fogorvosnő Gundel Takács Gábor ritkán látott felesége, Az ugrás műsorvezetője már több mint 33 éve él boldog házasságban Ágotával
Olvass tovább...
Nem éppen hétköznapi fogásról van szó, még az éttermekben is ritkaságnak számít.
Gundel-Takács Gábort a legtöbben a tévéből ismerhetjük, kvízműsorokban és sportközvetítésekben mozog a legotthonosabban, ám mint most kiderült, a konyhában is jól érzi magát, pláne ha finom fogásokat kóstolhat.
A gasztronómia egyébként nem áll távol a családtól Gundel-Takács Gábor ugyanis a világhírű Gundel-dinasztia leszármazottja, Gundel Károly unokája. Így talán nem is véletlen, hogy a műsorvezetőt korábban arról faggatták, mi a kedvenc étele.
Olvass tovább...
„Nekem a fogas rákpörkölttel az egyik gyengém. Én egyébként abszolút ínyenc vagyok, szeretek sokfélét megkóstolni, nem eszem mindig ugyanazt, amikor idejövök”
– árulta el, amikor meglátogatta a Gundel éttermet.
Azt is elárulta, hogy bár főzőcskézni nem szokott, a vendéglátás szeretetét ő maga is viszi tovább. Inkább a kóstolásban leli örömét.
„A vendéglátás egy alapvető dolog, szeretünk leülni egy szépen terített asztal köré, beszélgetni, finomakat enni, mosolyogni, jól érezni magunkat, és ezt én is nagyon szeretem”
- tette hozzá.
Olvass tovább...
Bár a fogas rákpörkölttel elsőre bonyolult ételnek tűnik, a receptje egészen egyszerű. A fogast megpároljuk vajazott papírral letakarva fehérbors lében, hollandi mártással tálra helyezzük, a közepébe pedig a rákpörköltet helyezzük.
Aki a rákpörköltet inkább kihagyná, annak van egy jó hírünk, a fogasfilé önmagában is ízletes étel, mutatunk egy receptet is: