promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rengeteg pénzbe kerül a Konyhafőnök és a Séfek séfe sztárjainak éttermében a menü, nem a magyar tárcához igazították az árakat

Rengeteg pénzbe kerül a Konyhafőnök és a Séfek séfe sztárjainak éttermében a menü, nem a magyar tárcához igazították az árakat

Borítókép:  Rtl.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Itt a lista: ennyi pénzt kérnek el a Konyhafőnök és a Séfek séfek sztárjai a vendégektől.

A főzős műsorok töretlen népszerűségnek örvendenek kis hazánkban, a TV2 a Séfek séfével, míg az RTL a Konyhafőnök című műsorával szórakoztatja a nézőket. Szerencsére a két műsor nem egy időben futott, a Séfek séfe győztesének kihirdetése után elkezdhettünk Rácz Jenő, Kaszás Kornél és Tóth Szilárd versenyzőiért szurkolni. A zsűri esetében hajlamosak vagyunk őket celebeknek titulálni, ők első sorban hivatásos séfek, akiknek nem a tévézés az elsődleges foglalkozásuk. A gasztronómia művelése adja meg azt a szenvedélyt, ami élteti őket és ezt eszük ágában sincs a celebkedés miatt abbahagyni.

Cikkünkben összeszedtük, hogy hol kóstolhatjátok meg a tévében megismert és szeretett séfek ételeit és egy kis iránymutatót is adunk mellé, hogy mennyi pénzzel érdemes nekiindulnotok a kulináris felfedezésnek.

Tóth Szilárd 2023-ban a világ 100 legjobb séfe között a 93. helyen végzett egyedüli magyarként, jelenleg a Salt-ban tevékenykedik.

Az 5. kerületi Király Pál utca 4. alatt található étterem 2021-ben kapta meg az első Michelin-csillagát, 2022-ben pedig a fenntarthatóságot szem előtt tartó koncepciójuk miatt a Michelin Green Star-t is megkapták. Az étterem szerepel a The World’s 50 Best Restaurants listáján. Friss, helyi alapanyagokat használnak (amit időnként Tótl Szilárd vezetésével az erdőkből gyűjtenek), melyből nem félnek szokatlan, ám egymással abszolút harmonizáló fogásokat készíteni.

14 fogásos degusztációs menüjük ára 64500 forint, melyből vega és vegetáriánus változat is kérhető.

Az étterem filozófiájáról ebből a videóból többet is megtudhatsz:

Kaszás Kornél a Bábel étterem executive séfje.

Fő profiljuk a hazai alapanyagok használata, a Kárpát-medence és az Osztrák-Magyar Monarchia ízvilágának megidézése. Csapatuk több nemzetiségből áll, ahol mindenki beleteszi a saját hazája ízeit, hagyományait, élményeit az elkészült ételekbe, így lesznek a Bábel fogásai páratlanok és sokszínűek, ezt is az 5. kerületben kóstolhatjuk meg, a Pisarista köz 2-ben. A Michelin-csillagot 2019-ben kapták meg.

A 8 felvonásos Exploration menü ára 55.000 forint, melyet kérés esetén vegán verzióban is elkészítenek. A 12 fogásos Experience menüért már 66000 forintot számolnak fel.

A Bábel-ről és Kaszás Kornél munkásságáról ebben a videóban többet is mutatunk:

Rácz Jenő étterme 2022-ben megkapta az Év Étterme díjat.

A Romuor, melynek jelentése azt beszélik, azt rebesgetik, egy egyedülálló éttermi formát honosított meg hazánkban. Úgynevezett séf asztala stílusban történik a főzés: a konyha színpadszerűen a vendégtérben helyezkedik el, így a vendégek végignézhetik az étel készítésének a folyamatát, mint egy igazi kulináris előadást. Rácz Jenő először 2016-ban érdemelte ki a Michelin-csillagot, pontosabban az étterem, ahol dolgozott: a Kínában található Taian Table-ban kapta meg a rangos elismerést. Később a Romuor éttermét is díjazták, 2022-ben kerültek fel a legrangosabb éttermek listájára. Az étterem kifejezetten a meghitt létkörre alapozik, így az étkezéseket kislétszámúra tervezték, helyi alapanyagokat használnak, merész textúrákkal: a kísérletezés a kulcsszó, a minőség garantál.

Heti egyszer kedvezményes áru Pre-Theater menüt kinálnak 39990 forintért, míg a full extrás Rumour menü 64900 forint. Az ebben szereplő fogások naponta változnak, a rendelkezésre álló prémium alapanyagok függvényényében. Itt is az 5. kerület felé kell venni irányt, a Petőfi utca 3-5-höz.

Rácz Jenő étterméről ebben a videóban bővebben is mesél:

Sárközi Ákos sokak bánatára idén nem szerepelt a Konyhafőnök zsűritagjai között, de gasztronómiai elismerésből ő sem szenved hiányt.

Két étterem viseli a keze nyomát: Sárközi Ákos 2010 óta vezeti a Borkonyhát, 2014-ben pedig meg is szerezte nekik a Michelin csillagot. A francia konyhát párosítják a magyar konyhával kortárs stílusban és kiemelt szerepet kapnak náluk a világ minden tájáról származó prémium minőségű borok.

A 6 fogásos degusztációs menü itt 50000 forintba kerül, ám ennél az étteremnél lehetőség van az al'a carte étlapról való rendelésre is. A fogások itt jóval barátibb áron vannak: nagyjából 5000 és 20000 ezer forint között tudunk egy-egy ételt megrendelni, az 5. kerület Sas utca 3. szám alatt.

 A másik étterem, melyben Ákos aktívan részt vállal, a Textúra. A hazai alapanyagok itt is adottak, ám jóval könnyedebbnek, szinte játékosnak írják le a helyet. Régi technikákat bújtatnak modern köntösbe, már neve is erre a fajta kavalkádra utal. Ezt az egységet az 5. kerület Sas utca 6. címen nyitották.

Itt is választhatunk a"la carte étlapról 5000 és 12000 forint között, míg az 5 fogásos degusztációs menü ára 40000 forint, a 7 fogásos pedig 50000 forintba kerül.

Sárközi Ákos mind a két étteremről mesélt, ebből a videóból jobban megismerheted a két különleges helyet:

Wold András saját éttermet nyitott A séf asztala néven, a New York Cafe töretlenül népszerű fogásai is az ő keze munkáját dicsérik, ahogy a Gundel is sokat köszönhet neki.

A Séfek séfének kék csapata élén ismerhettük őt meg, a hétköznapokban azonban a világ legszebb kávéházaként nyilvántartott New York Cafe és Salon séfe. A patinás környezet és a kortalan elegancia nem is kívánhat mást, mint tökéletességet: népszerűsége folyamatosan nő, időnként akár órás sorbanállás is előfordulhat. Éttermük bisztro jellegű, nagyon magas kivitelezésben. Áraik egyébként a többihez mérten szolidak: már néhány ezer forintért jól lakhatunk, de egy süti és kávé kombóra is érdemes betérni az Erzsébet körút 9-11 szám alá. Itt a White Salon elnevezésű éttermet kell keresnünk, ha Wolf András fogásait szeretnénk megkóstolni, az Anantara New York Palace Budapest Hotelben.

A Gundel étterem és Kávéházat senkinek nem kell bemutatni: a közel 130 éves étterem még ma is az egyik legnívósabb étterem. A hagyományos magyar konyha ízeivel dolgoznak, az ide betérő vendégek hagyományos ízvilággal találkozhatnak, a 14. kerületi Gundel Károly út 4. alatt.

A Séf asztala koncepciója pedig amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: mai népszerű alapanyagokat készítenek el a lehető legfinomabbra, a Parlament közelében, a Kossuth Lajos tér 6-on. Árai igazán barátiak: 5000 forint alatt már bőven jól lehet lakni egy fantasztikus rántott húsos szendviccsel.

Wolf András itt a New York Cafe-t övező óriási érdeklődésről mesél:

Krausz Gábor idén a Hilaris Hotels executive séfe lett.

Összesen 5 hotel gasztronómiai koncepcióját kellett megalkotnia. A Hilaris Hotels égisze alatt működik a Relax Resort Kreischberg**** a Kreischberg lábánál, a Gasthof Waldschlössl*** Murauban, a Alpenblick Kreischberg**** Kreischberg síközpontjában, a Lifestyle Hotel Mátra**** a Mátrai Tájvédelmi Körzetben és a Ambient Hotel & Thermal SPA**** a Mecsek völgyében.

Az árak itt abszolút éttermiek, már 5000 forint alatt meg tudunk ebédelni, vagy pedig vacsorázni.

Krausz Gábor egyébként gyakran feltűnik váratlanul éttermekben, akár kollaborációk keretein belül is, a leendő időpontokról mindig Instagram oldalán ad tájékoztatást.

Krausz Gábor 2023-ban vállalta le a megtisztelő feladatot, a nehéz évéről ebben a videóban mesél:

Vomberg Frigyes klasszikus értelemben véve visszavonult a konyhától, ám szaktudása nem veszett el: jó ideje a Bocuse d'Or magyarországi csapat felkészítőjeként dolgozik.

Így zajlik Vomber Frigyes egy munkanapja, ahol a világszínvonal alapelvárás:

Fördős Zé pedig nem séf, ám a mikrós kaják tökélyre fejlesztése igen jövedelmező volt: őa Street Kitchen alapítója, ami jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb gasztronómiai platformja, hihetetlenül nagy számú követővel:

Ebben a videóban a gasztroblogger egy másik arcát mutatja meg, szokatlan interjút készítettek vele:

Amit még mindenképpen érdemes tudni a Michalin csillagos helyekről:

Az árak úgy lettek meghatározva, hogy tükrözzék a fogások elkészítésének nehézségét, az alapanyagok különlegességét. Teljesen felelsleges beleállni és fejtegetni, hogy mi miért annyi: ezeknek a helyeknek megvan a célközönsége, akiknek abszolút megér ez ennyit. Bár az adagokról elhíresült, hogy kicsik, ne felejtsük el, hogy ezek 5-8-12 fogásosak. Az ízeik nagyon intenzívek, így bár a kellemetlen teltségérzettől nem kell tartanunk, nem fogják hagyni, hogy éhesen távozzunk. Az árakhoz szinte minden esetben hozzájön a szervíz-díj. A legtöbb helyen lehet választani alkohol és alkoholmentes párosítást a fogások mellé, amennyiben élünk ezzel, az még egy plusz pár tízezres tételt jelent majd a számla végösszegén. A Michelin-csillagos éttermek élményt és értéket kínálnak, fontos és meghatározó szereplői a gasztronómiának, az pedig már csak rajtunk (és a pénztárcánkon áll), hogy élünk-e az általuk kínált vendégszeretettel.