promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hónapokra leállítja egyik fontos magyarországi járatát a Wizz Air, ez áll a döntés mögött

Hónapokra leállítja egyik fontos magyarországi járatát a Wizz Air, ez áll a döntés mögött

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Egyre több légitársaság jelent be hasonló járatleállításokat, egyhamar nem fognak újraindulni.

Kedden újabb kölcsönös légicsapásokra került sor Izrael és Libanon között, emiatt további légitársaságok jelentették be izraeli járataik felfüggesztését. Az izraeli hadsereg légiereje Hezbollah-célpontokat támadott Dél-Libanonban, válaszul az onnan kilőtt rakétákra, amelyek a Jezréel-völgy településeit, köztük Afulát vették célba – közölte Daniel Hagari katonai szóvivő.

A Hezbollah és Izrael közötti konfliktus eszkalálódása egyre több légitársaságot kényszerített arra, hogy törölje járatait Izraelbe. A Magyarországról is közlekedő Wizz Air mellett a British Airways szintén bejelentette, hogy felfüggeszti izraeli járatait, míg az Azerbaijan Airlines lemondta a keddre tervezett járatát. A német Lufthansa pedig hétfőn közölte, hogy meghosszabbítja a járattörlést október 14-ig, amely a hozzá tartozó légitársaságokra – Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines, Eurowings – is vonatkozik, közölte az MTI.

Nem csak a Wizz Air döntött így

További légitársaságok is a járatok felfüggesztéséről döntöttek, többek között az amerikai United Airlines és a Croatia Airlines, bár még nem közöltek konkrét időpontot. A lengyel LOT szeptember 25-ig, a Virgin Atlantic szeptember 26-ig, az Air India október 24-ig, a Ryanair október 27-ig, a spanyol Vueling pedig október végéig nem közlekedik Izraelbe. Az amerikai Delta Airlines és az Air Canada járatai december 31-ig maradnak felfüggesztve, míg az EasyJet március végéig nem indít járatokat Izraelbe.

Izraelben a Ben Gurion repülőtér továbbra is üzemel, és jelenleg nem irányítanak át járatokat más országok repülőtereire. A repülőtéri hatóság szóvivője szerint a létesítmény a megszokott módon működik, annak ellenére, hogy a térség biztonsági helyzete instabil.

A háború kezdete óta több időszak is volt, amikor a helyzet miatt számos járatot töröltek, így tavaly október 7-től december végéig, majd idén áprilisban és augusztusban is hasonló lépéseket tettek. A jelenlegi helyzetben a szeptember közepe óta tartó libanoni eszkaláció vezetett újabb járattörlésekhez, amelyek várhatóan a következő hetekben is folytatódhatnak. A repülőtér működését ugyanakkor egyelőre nem érintette komolyabb korlátozás.

A Wizz Air hivatalos közleményt adott ki a Budapestről is induló Tel-Avivba tartó járatait illetően:

„A régióban kialakult helyzet miatt a Wizz Air ideiglenesen felfüggeszti a Tel Avivba induló és onnan induló járatait 2025. január 14-ig bezárólag. A Wizz Air az érintett ügyfeleknek teljes visszatérítést kínál WIZZ kreditekben vagy az eredeti fizetési formában, illetve ingyenes átfoglalási lehetőséget. Ha az ügyfelek online utazási irodán vagy más harmadik félnél foglaltak, akkor a visszatérítés vagy egy másik járatra történő átfoglalás érdekében forduljanak hozzájuk”

– közölte a légitársaság, hozzátéve, hogy a tömeges megkeresések miatt telefon helyett inkább elektronikus úton keressék meg őket.