promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 érdekesség a szülinapos Angelina Jolie-ról, a világ legszebb színésznőjéről
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma van Angelina Jolie 48. születésnapja, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. Angelina Jolie teljes neve Angelina Jolie Voight – ismerősen csenghet a nevének utolsó része, ugyanis ő a híres színész, Jon Voight lánya.

2. Az 1982-ben bemutatott Ketten a pácban című film volt az akkor még csak 7 éves Angelina Jolie első szerepe – az alkotás főszereplője az édesapja volt.

3. Angelina Jolie több videóklipben is szerepelt, többek között Lenny Kravitz, Meat Loaf és a Korn klipjeiben is láthattuk őt.

4. 2001-ben vált igazi szupersztárrá Angelina Jolie, amikor megkapta a Lara Croft: Tomb Raider című nagyszabású kalandfilm főszerepét – állítólag ő maga csinálta benne a kaszkadőrmutatványokat.

5. Angelina Jolie eddig egyetlen Oscar-díjat nyert: az 1999-ben bemutatott Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

6. 2009-ben a Vanity Fair magazinban kihirdették, hogy egy szavazás alapján Angelina Jolie a világ legszebb nője – előtte még 2006-ban a People magazin is erre a döntésre jutott.

7. Érdekes hobbijai vannak Angelina Jolie-nak: állítólag késeket gyűjt, de régebben különleges kígyói, hüllői is voltak.

8. Angelina Jolie-nak van pilótaengedélye – elvileg még 2004-ben szerezte meg, és vett is magának egy kisebb repülőgépet.

9. Annak idején annyira meggyűlt a baja a kábítószerekkel Angelina Jolie-nak, hogy csak úgy adták neki oda Lara Croft szerepét, ha bevállalta, hogy néha meglepetésszerűen drogtesztelik őt – azóta már teljesen tiszta.

10. Angelina Jolie-nak fiatalon két hollywoodi ikon jött be leginkább, és mindkettő elég érdekes választás: az egyik a Psycho című horrorklasszikus főszereplője, Anthony Perkins; a másik pedig a Star Trek-széria Spockja, Leonard Nimoy.

Nézd meg galériánkat Angelina Jolie-ról, aki ma lett 48 éves:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás