Eleged van a régi, unalmas ételekből? Szeretnéd feldobni a vegetáriánus ételeid? Ne keress tovább a tofunál! Ez a sokoldalú összetevő sokféleképpen elkészíthető, hogy ízletes és egészséges csavart vigyen kedvenc ételeibe.
A szilárd tofu számos vegetáriánus és vegán étrend klasszikus alapanyaga. Grillezhető, párolható vagy süthető, hogy húsos textúrát adjon az ételeknek. Próbáld ki sütve, saláta tetején, vagy a kedvenc szendvicsedben.
A tofu hihetetlenül tápláló, tele van fehérjével és más alapvető tápanyagokkal. Remek alternatívája a húsnak, és számos ételben felhasználható.
A selymes tofu tökéletes turmixokhoz, mártogatósokhoz és öntetekhez. Turmixold össze kedvenc gyümölcseiddel és zöldségeiddel, hogy fehérjedús reggelit vagy uzsonnát készíthess belőle.
A lágy tofu remekül használható levesekhez. Magába szívja a leves ízét, és sima, bársonyos textúrát kölcsönöz az ételnek. Próbáld ki miso levesbe vagy tojás helyettesítésére egy vegán ramen tálban.
Ha pedig valami még kiadósabbat keresel, a nagyon kemény tofu a megfelelő választás. Felszeletelhető és megsüthető, így ropogós külsőt kap, miközben a közepe puha és rágós marad. Használd pizzád fehérjedús feltétjeként.