
17 ezer forintot kértek el egyetlen palacsintáért Szolnokon, a világon sehol nem csinálják így
Olvass tovább...
Szemrebbenés nélkül a vendég arcába mondták az igazságot.
Sok szempontnak kell megfelelnie egy étteremnek abban az esetben, ha szeretné, hogy visszajáró és teljes mértékben elégedett vendégei legyenek. Az alapanyagok, az ételek minősége és a kiszolgálás, valamint a szép, igényes, tiszta környezet alapvetőek, van azonban valami, ami még ennél is fontosabb: az átlátható költségek. Egy étteremben mindenki annyit akar fizetni, amennyi fel van tüntetve az étlapon és néhány rejtett plusz költség akár egy vendéglátóipari hely végét is jelentheti.
Olvass tovább...
Egy felháborodott videó került ki az internetre, amin egy hölgy vendég számol be az őt ért csalódásról. Partnerével egy jó nevű étteremben ebédeltek, viszont amikor kézhez kapta a számlát, akkor egy nagyon furcsa tétel is feltűnt neki. 4,75 dollárt számoltak fel a dolgozók egészségbiztosítására, a vendég pedig nem tudta hová tenni ezt a költséget, amely sehol nem volt feltüntetve az étlapon.
A videó nagyon hamar bejárta az internetet és többen bojkottálták a los angelesi Osteria La Buca nevű éttermet. Amerikában igen nagy problémát jelent, hogy a vendéglátói bérekbe kőkeményen bele vannak kalkulálva a borravalók, azonban az még itt is szokatlan gyakorlatnak számít, hogy a vendégekkel fizettetik meg a dolgozók egészségügyi biztosítását.
Olvass tovább...
Ráadásul fejenként számolták fel a közel 2000 forintnak megfelelő összeget, így nem nehéz kiszámolni, hogy egy nap alatt mennyi pénz folyik be ebből a rejtett költségből, ahogy az is egészen biztos, hogy ezt bizony nem a dolgozók jóllétére költik. Ashley, aki elszenvedője volt a történetnek nem kertelt: megkérdezte, hogy neki mégis mi köze van az ott dolgozók egészségéhez és az ő biztosításukhoz, azonban a számla teljes végösszegét ki kellett fizetnie.
Az interneten kérdezte meg az embereket, hogy találkoztak-e már ezzel a gyakorlattal és ha igen, akkor ez mennyire elterjedt és rendszeres, de szerencsére úgy tűnik, hogy csak ez az étterem trükközik a plusz tétellel.
Forrás: scoop