
17 ezer forintot kértek el egyetlen palacsintáért Szolnokon, a világon sehol nem csinálják így
Olvass tovább...
Liszt, víz, élesztő, 5800 forint.
A lángos a magyar ember egyik kedvenc eledele. Nem túlzás azt állítani, hogy sok külföldi azért utazik ide, hogy megkóstolhassa ezt a nemzeti finomságot. Amilyen egyszerű, olyan bonyolult is: az igazán finom lángos ízéről, külsejéről és elkészítési módjáról megoszlanak a vélemények. Van aki a puha, olajos részt, van, aki pedig a ropogósra sült közepét szereti, ahogy a feltéteket is ízlés szerint lehet variálni: só, fokhagyma, tejföl, sajt, az utóbbi időben pedig egészen extrém hozzávalók is kerülnek az olajban sült kel tésztára.
Olvass tovább...
Azonban mint minden jó dolgot, ezt is elérte az infláció: évek óta rettegéssel várják a családok a nyári szezon kezdetét, amikor is kiderül, hogy mennyit fognak elkérni ezért az ételért. A hozzávalókat nézve ennek nem kellene drágának lennie: liszt, víz, élesztő, só, cukor és olaj kell hozzá, csupa árstopos termék, aminek a beszerzése valóban fillérekből kijön. Az elkészítési módja sem túl bonyolult, de mindenképpen macerás: a forró, fröcsögő olaj és az átható szag sokakat elbátortalanít és ez tipikusan az az étel, amit a legtöbben inkább készen vesznek meg.
Olvass tovább...
A Kossuth tér eleve is Budapest egyik legelitebb környéke, így a magas árak szinte borítékolva vannak, mégis meglep ilyen tételekkel találkozni. A sima, fokhagymás lángos ára 1900 forint. Amennyiben tejfölt is kérünk rá, akkor 2300 forintot, ha sajtot, akkor 2400 forintot, ha pedig mindkettőt kérünk rá feltétként, akkor 2800 forintot kell kifizetnünk.
A pirított hagymával ez még 200 forinttal megugrik, lilahagymával pedig 3300 forint az ára. Egyéb feltétek is választhatóak, darabonként 500 forintért: hegyes erős paprika, pörc, kolbász chips és sonka is kerülhet a lángosunkra, ha pedig szalámit szeretnénk, az plusz 900 forint. Ha elvitelre kérjük, az plusz 200 forint, az árhoz pedig hozzá kell számolni a 15 százalékos szervízdíjat is.
Az étterem által megálmodott verziókat is rendelhetünk: a négysajtos lángos 4200 forint, amire csirkepaprikás, azért 4500 forintot, a lazacosért 4900 forintot, a téliszalámisért 5000, a tépett húsosért pedig 5000 forintot kérnek. Egészen extrém ízesítésekkel is találkozhatunk: a Nutellás-banános 3800, a pisztáciás-málnás pedig 5800 forintba kerül.
Forrás: Pénzcentrum