promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gusztustalan ételek kerültek fel néhány étterem étlapjára, volt ahol élő állatot szolgáltak fel

Gusztustalan ételek kerültek fel néhány étterem étlapjára, volt ahol élő állatot szolgáltak fel

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Mutatjuk, hogy mire figyelj az étlapon, hogy biztos ne érjen kellemetlen meglepetés. 

Ha elutazunk egy idegen országba, akkor minél több mindent akarunk magunkba szívni az ország szépségéből, kultúrájából. A látnivalók, a pihenés és a kikapcsolódás mellett a gasztronómia is fontos szerepet kap.  legtöbb helyen egymás mellett sorakoznak a turistákat hívogató, akciókat és igazán helyi fogásokat kínáló éttermek, de el kell, hogy keserítselek: az ország igazi étkezési kultúráját nem ezekben fogod megismerni. Ezek általában biztonságos, a turisták szájíze szerint már kicsit megvariált ízekkel dolgoznak, viszont épp emiatt kicsi az esélye annak, hogy csalódás ér egy ilyen helyen, vagy olyat tesznek a tányérodra, amitől esetleg elborzadnál.

Anthony Bourdain, a népszerű tévés szakács könyvében foglalkozott ezzel a témával és elárulta, hogyan lehet igazán nemzeti ételeket enni.

Mindenképpen össze kell barátkozni a helyiekkel és tőlük kipuhatolni, hogy ők mégis kinél, hol és mit esznek. Ő ismerkedési helynek a kocsmát javasolta, hiszen ki ne elegyedne beszélgetésbe egy idegennel, aki még az italukat is fizeti. Így pedig begyűjthetünk jónéhány címet, ahol valódi kulináris különlegességeket kóstolhatunk, már ha tényleg erre vágyunk: ezek a fogások ugyanis nem túl elegánsak és nagy eséllyel az avatatlan gyomor inkább undorítónak, mint kívánatosnak fogja ezeket látni. Épp ezért nem is teszik ki a kirakatba: nem való mindenkinek. A kis mellékutcák, bódék, családi kifőzdék specialitásai ezek és abszolút nem a turisták a célcsoportjuk.  

Minden országban találkozhatunk meglepő fogásokkal az étlapon, most bemutatunk néhány erősen felkavaró ételt.

A lenti videóban öt ország öt különleges fogását mutatják be, amiknek a megkóstolásához bizony erős gyomor és vasakarat szükségeltetik. Az első egy Kínában elterjedt fogás: a bébiegér. Különböző szószokkal kínálják és láthatjuk a videóban, hogy még élve kerül a tányérra. A következő a friss majomagy. Ennek tálalásáról igazi horrorsztorik keringenek az interneten: állítólag ezt az állatot is élve kell felszolgálni és úgy elfogyasztani az állítólag nagyon finom szervét. Helyet kapott a videóban az olaszok kukacos sajtja is, melyet egyszerűen kihelyeznek az asztalra és úgy a benne lévő állatokkal együtt kenyérre kenve fogyasztják el. A következő étel némileg kilóg a sorból, mert akár a boltban is meglehet vásárolni: ez a svédek konzerv heringje, ami már csak a szagával képes kiváltani a hányó reflexet (ahogy azt a videóban is láthatjuk). Végül ötödikként a perui béka turmix elkészítését mutatja be, szintén élő állatból, ami Európában egészen elképzelhetetlennek tűnik.

Íme a videó, ahol bemutatják ezek elkészítését és tálalását:

#kakaibangpagkain #IbaNaman grabe ung sikmura nla

Posted by Aryana Consuelo on Saturday, January 11, 2025