promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A férfi lábhoz hívta a házi kedvencét, ekkor valami rettenetes emelkedett ki a tóból

A férfi lábhoz hívta a házi kedvencét, ekkor valami rettenetes emelkedett ki a tóból

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

A kamera felvette az egészet.

Az utóbbi időben több cikket is írtunk a veszélyes állatok tartásáról, azonban úgy tűnik, hogy újabb és újabb veszélyes példák bukkannak elő. A világon egyre elterjedtebb a veszélyes állatok tartása és emberek a legkülönfélébb fajtákat szeretnék kiskedvencnek maguknak. Emögött két féle indok állhat: egyrészt a mai világban már annyira nehéz még a felső tízezerből is kitűnni, hogy sokan egyre extrémebb módokat találnak arra, hogy felfigyeljenek rájuk.

Míg mások jószándékból befogadnak egy elesett csöppséget, amiből aztán egy több száz kilós veszélyes ragadozó fejlődik ki.

A most bemutatott videón a férfi a házi kedvencét hívja magához, ekkor pedig megdöbbentő dolog történik a kamera előtt. Egy óriási, több méteres állat jön ki a vízből, akit a férfi édesapaként megszeretget és szemrebbenés nélkül leguggol hozzá.

A meghökkentő felvételt ide kattintva tudjátok megtekinteni. Hogy mégis mit látunk, azt lentebb megmagyarázzuk.

In Florida now people would think they could have a swamp dog

In Florida now people would think they could have a swamp dog

Posted by Mostarski Teatar Mladih on Friday, October 11, 2024

A krokodil házi kedvencként való tartása rendkívül különleges és kockázatos döntés. Nem mindennapi háziállat, és bár léteznek emberek, akik megpróbálják tartani, ennek számos etikai, jogi és gyakorlati vonzata van.

A krokodilok hosszú életűek, akár 50-70 évig is élhetnek, ami hosszú távú elköteleződést a gondozásukban. Egyes fajok, mint például a nílusi krokodil, akár 5-6 méteresre is megnőhetnek. A krokodilok gyorsan nőnek, és ezt figyelembe kell venni a fiatal elhelyezésük tervezésénél. Egy krokodil számára speciális élőhely szükséges, ami nagy térrel, valamint tágas és szárazfölddel is rendelkezik. A kisebb fajoknak legalább egy nagy akvárium vagy tó kell, ahol úszni és napozni tudnak.

A krokodilok hüllők, ezért meleg és párás környezetre van szükségük. Az optimális hőmérséklet 25-30°C között van, és fontos, hogy biztosítva legyen egy hőforrás a napozáshoz, illetve megfelelő UV-fény. A krokodilok nagy része sok időt tölt a vízben, ezért tiszta vízre van szükségük. A rossz vízminőség egészségügyi problémákhoz vezethet, például bőrbetegségekhez. A krokodilok húsevők, és természetes élőhelyükön halakkal, kisebb emlősökkel, madarakkal, sőt nagyobb állatokkal is táplálkoznak. Háziállatként friss hússal, halakkal és alkalmanként rovarokkal kell etetni őket.

Kalcium és egyéb vitaminok szükségesek a megfelelő növekedéshez és az egészséges csontozathoz. A változatos étrend fontos, de a túletetés súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

Sok országban a krokodilok tartása szigorúan szabályozott, vagy egyenesen tilos. A legtöbb helyen szükséges a tartásukhoz, amely magában foglalja az állattartási feltételek rendszeres ellenőrzését. A krokodilokhoz specializálódott állatorvosra van szükség, ami ritka és költséges lehet. Rendszeres ellenőrzések és oltások szükségesek lehetnek. A krokodilok hajlamosak különféle parazitás fertőzésekre, valamint bőrproblémákra, különösen rossz higiéniai körülmények között.

Sokan úgy vélik, hogy a vadállatok háziállatként való tartása etikátlan, mivel az állatokat természetes környezetükből szakítják ki. A krokodilok életmódja és viselkedése nem igazán összeegyeztethető a háziállatokkal szemben támasztott elvárásokkal. A fogságban tartott krokodilok gyakran szenvednek stressztől, ami viselkedési zavarokhoz és betegségekhez vezethet.

A krokodil tartás rendkívül költséges, különösen a helyigény és a speciális környezet kialakítása miatt. A táplálkozás, az orvosi ellátás és az engedélyek beszerzése is jelentős kiadásokkal járhat.