promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A sztárséf Gordon Ramsay rendkívülit mondott Magyarországról, kifordult önmagából

A sztárséf Gordon Ramsay rendkívülit mondott Magyarországról, kifordult önmagából

Borítókép:  Profimedia
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Erre senki nem számított a sztárséftől. 

Hatalmas dicséret a világhírű séftől

Gordon Ramsay nem éppen arról híresült el, hogy könnyen osztogatja a dicséreteket. A Michelin-csillagos séf szigorúságáról, szarkasztikus stílusáról és brutálisan őszinte (leginkább negatív) véleményéről ismert - épp ezért is lett hatalmas szenzáció, amikor egy budapesti étteremről azt írta a vendégkönyvbe: „Jobb, mint bármelyik éttermem.

A Vadrózsa Étterem vendégkönyvében hagyott kézírásos bejegyzés úgy terjedt a gasztronómiai körökben, mint jófajta fűszerkombináció a séfek között. Az állítás mögött pedig némi aranyfedezet is akad - lássuk be, ha valaki, akkor Ramsay pontosan tudja, mitől lesz egy étterem világszínvonalú.

A Vadrózsa - ahol nem divatoznak, hanem főznek

A Vadrózsa nem éppen egy újhullámos hely - nem színes habokkal, füsttel és művészi tálalással akarja elnyerni a vendégek szeretetét, hanem azzal, amire egyre többen vágynak: megbízható, házias, ízig-vérig magyar ételekkel, amik tényleg nagyon jól vannak elkészítve.

A Rózsadombon álló, elegáns polgári villában működő étterem igazi időutazás: faberakásos termek, kristálycsillárok, gravírozott porcelán, az étlapon pedig olyan fogások szerepelnek, mint a velős csont, a maceszgombócos libaleves vagy a füstös libacombbal tálalt sólet. A konyha nemcsak a klasszikus ízeket hozza, hanem technikailag is csúcskategória: a Wellington-bélszín vajas krumplipürével van tálalva, desszertnek pedig természetesen ott az elmaradhatatlan somlói galuska.

Igazi élmény

A belső enteriőr a régmúlt gazdag polgárságát idézi, de ez nem jár együtt a luxuskategóriás árakkal, azok ugyanis kifejezetten barátságosnak mondhatók. A vendégek egybehangzó állítása szerint a Vadrózsa nemcsak az ízeivel nyűgöz le, hanem azzal a régi vágású vendéglátással is, ami már szinte teljesen kiveszett Budapestről (is). 

Úgy tűnik tehát, hogy az, hogyha a klasszikusokat hibátlanul, magas színvonalon csináljuk, még mindig nagyon "menő" tud lenni - akár még egy olyan szőrös szívű kritikust is meg lehet győzni, mint Gordon Ramsay.

A hely egyébként abban is egyedülálló, hogy az internetes marketingre sincs különösebben rászorulva, nincs túl sok videó fent az interneten, de azért akad pár, amit megnézve bepillanthatunk a helyi hangulatba:

forrás: WeLoveBudapest