promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Késelésre is figyelmeztetik ezekben a budapesti kerületekben külföldieket, egyes turisták már nem mernek a fővárosba jönni

Késelésre is figyelmeztetik ezekben a budapesti kerületekben külföldieket, egyes turisták már nem mernek a fővárosba jönni

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Ezeket a részeket messziről kerülik a turisták, mi lesz így ezekkel a kerületekkel? 

A mesés magyar főváros évente több millió turistát vonz. De mint minden metropolisznak, Budapestnek is vannak olyan furfangos részei, amelyeket turistaként érdemes elkerülni, főleg éjszaka. Cikkünkben ezeket a területeket mutatjuk be.

Az első egy híres hírhedt, már már ikonikus utca, ami külön kiemelkedik a kerületből: a Hős utca. A Hős utcai horrornegyed a budapesti nyomornegyedek egyik legfélelmetesebb példája, rendkívül magas bűnözéssel. A mélyszegénységgel, közbiztonság hiányával és súlyos kábítószer-problémákkal átszőtt Hős utcai nyomornegyed felszámolása tavaly kezdődött és igazából azóta már rendbe is szedték a környéket. A tömbben az önkormányzat többször végzett teljes körű környezettisztítást és hulladékelszállítást, így a környék állapota az elmúlt években javult, de továbbra is a kábítószer, a prostitúció és a testi sértések problémája dominál a környéken.

Van egy máig rossz hírű egész környék, Budapest VIII. kerülete – más néven Józsefváros – a közbiztonság hiányáról is hírhedt külföldön. Az egykor pesti Harlem néven ismert kerületben az elmúlt években jelentős fejlesztések mentek végbe, amelyek jelentősen javítottak a környék az arculatán. A városrész felújított részén elhelyezkedő Corvin Negyed a belváros egyik legkiemelkedőbb lakónegyede szórakozási, sportolási, bevásárlási és közlekedési lehetőségek széles skálájával. Ezt a részt egyébként a turisták egymásnak is ajánlgatják. A kerület elmaradottabb részeit azonban mindenáron kerülni kell, mivel gyakoriak a bűncselekmények, lopások, testi sértések. A turisták az éjszaka folyamán kerüljék a kerület elhagyatott területeit, valamint a Blaha Lujza téri aluljárót.

Egy ilyen figyelmeztetés is terjed:

Csomagjainkat mindenképpen célszerű mindig zárva tartani, hiszen a József körúton és a 4-6-os villamosokon gyakori a zsebtolvajlás.

Egyszer csak felbukkan az V. kerület.

Itt egy igen meglepő kerület is, mely egyébként a pesti jólét szimbóluma. Az V. kerület az elegancia ellenére, vagy talán éppen ezért (a nagyobb fogás reményében) a külföldi tapasztalatok szerint sok bűnözőt vonz. Az elmúlt évtizedben az V. kerület lett az egyik legfurcsább terület, ahol a legtöbb erőszakos esetet, rongálást és vagyon elleni bűncselekményt regisztráltak. Turistaként napközben ajánlott a környék kihagyhatatlan látnivalóit felkeresni, azonban nem tanácsos egyedül sétálni este és éjszaka.

Erről is van figyelmeztetés:

A turistáknak kerülniük kell a közterületeket, ahol gyakoriak a bandák találkozásai, beleértve a Deák Ferenc teret is.

A VII. kerület sem éppen jó hírű.

Bulinegyed A 6. és 7. kerület köré összpontosuló budapesti partyzóna a magyar főváros éjszakai életének központja. A fokozott ellenőrzés mellett a rendőrség rendszeresen razziát tart a régió szórakozóhelyein és bárjaiban. A rendőri akció célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények megelőzése, valamint a bűnözők és erőszakos személyek elfogása. Turistaként itt is érdemes óvatosnak lenni.

A figyelmeztetés itt így hangzik:

Értékeit mindig tartsa magánál egy zárható táskában. Emellett a bizonyos díjak befizetésénél is ajánlott fokozottan odafigyelni, mert a turisták könnyen csalók áldozataivá válhatnak.

Az utolsó pedig nem is igazán konkrét kerület: Aluljárók Budapesten, amit nehéz elkerülni, hiszen rendkívül sok az Airbnb ezek közelében, a hamarosan beköszöntő tiltások ellenére is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság napközben fokozottan ügyel a közbiztonságra az aluljárókban. Éjszaka fokozott óvatosságra intenek és javasolják az aluljárók kikerülését, helyette pedig egy kivilágított útszakaszt javasolnak. Tavaly minden járókelőt óvatosságra intettek a 14. kerületi Örs vezér terén, ahol a védtelen gyalogosokat hangoskodó, primitív, agresszív bandák inzultálták.

Emellett tarthatatlan volt a helyzet Kelenföld állomásnál (XI. kerület), a Blaha Lujza téri aluljárónál (VI. kerület) és a Nyugati pályaudvarnál (6. kerület) is, ahol a késői órákban több szóbeli és fizikai bántalmazás, erőszak, bántalmazás is történt.A rendőrök ugyan nagyon odafigyelnek a közbiztonságra, de nem lehetnek minden pillanatban ott. Ezért erősen ajánlott elkerülni az aluljárókat, hívni taxit, vagy elkísérni egy barátot hazafelé.

Budapest ezek mellett a kellemetlenségek mellett természetesen gyönyörű, itt például a legszebb arcait és titkos zugait nézheted meg a videóban:

Forrás: Dailynewshungary