promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon ilyen megtörténhet? Íme a legfurcsább magyar utcanév! Percekig csak pislogni fogsz, hogy ilyen előfordulhat
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tuti, hogy erre a szóra nem gondoltál még.

Magyarországon olyan helyeken is óriási furcsaságokba futhattok, amelyekre nem is gondoltatok. Ilyenek lehetnek a furcsa utcanevek, amelyek nagyon kilógnak a sorból, kitűnnek a fejünkben is meglévő listáról, ahová gondosan elraktároztuk az ismert utcaneveket.

Persze a városok történelme, földrajza vagy éppen jelenkori gondolkodása is merőben meghatározhatja azt, hogy milyen új utcanevek kerülnek fel a térképre. sokszor megesik az is, hogy az utcanevek alapján nagyon könnyen ki lehet deríteni egy település kapcsán, hogy az adott utca melyik évtizedben alakult ki, mikor költözhettek ide az első lakok.

Ami még a történelmi mélybúvároknak érdekes lehet, az az utcaátnevezések, hiszen ezekből akár egy ország egész ztörténelme is kibogozható. Hiszen mutathatják az egyes történelmi korszakok, így például a jelen fontossági sorrendjét is.

Most azonban mutatunk nektek egy nagyon érdekes, Magyarországon található utcanevet, amegy nagyon unikális. Talán mindegyik érdekesség közül a legjobban kitűnik a csömöri Kacérgiliszta utca. A Csömöri hírek korábban egy cikkben arról is írt, hogy az egyik utcabeli szerint a a pizzafutár nem hajlandó felvenni a rendelést, mert azt hiszi, hogy szórakozni akarnak vele.

És hogy honnan jön a név? 

A kacérgiliszta egy létező eszköz, egy horgászcsali. A külföldi webáruházak repertoárján "Flirt Worm" néven található meg, a neve pedig valószínűleg onnan eredhet, hogy a csali a halak számára igazán kelleti magát.

Hogy kelleti magát egy igazi kacérgiliszta? Mostmár tuti, hogy látni szeretnétek:

(via Csömöri Hírek, Bors Online)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás