promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Budapesti bűnöző házában találtak szörnyű állapotban egy magára hagyott kutyára, így élte túl a hosszú bezártságot

Budapesti bűnöző házában találtak szörnyű állapotban egy magára hagyott kutyára, így élte túl a hosszú bezártságot

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Csak a szerencsén múlt, hogy sikerült életben tartani a szomorú sorsú kutyát.

Ma már vidáman szaladgál a rendőrök vigyázó szemei láttára az a kis bulldog, aki néhány nappal ezelőtt még egy lakatlan ház rabja volt. Egy - gazdának nem nevezhető – férfi Pesterzsébeti ingatlanjában bukkantak rá, miután egy elfogatóparancs alapján körözött embert kerestek.

Az gyorsan nyilvánvalóvá vált a Bűnügyi bevetési osztály számára, hogy a házat hosszú ideje nem lakják, legalábbis emberek. Azonban nagy meglepetésükre nyüszítő hangot hallottak, a BRFK elfogó egysége pedig egy fiatal kutyát talált az egyik szobában.

Így élte túl a bezártságot

„A rendőrök a szomszédoktól tudták meg, hogy az állatot magára hagyták a ház lakói, amikor elköltöztek, és a kutya csak azért maradt életben, mert a környékbeliek a nyitott ablakon keresztül enni és inni adtak neki”

– írta posztjában a BRFK.

A nyomozók azonnal magukkal vitték a rémült kutyát, majd átadták az Állatmentő ligának. A borzasztó állapotok közül kimentett bulldogfiú szeme csúnyán begyulladt ugyan, de a gondoskodó kezek azonnal segítettek neki:

„Járt már orvosnál, a piros szemek kezelve lesznek, evett, ivott, sőt délután már autót is vezetett - természetesen közforgalom elől elzárt magánúton -, és játszott. Mindenkivel játszott, aki a közelébe került. Mi pedig amellett, hogy meglátogattuk a kutyust - melyről holnap egy videót is láthattok -, állatkínzás miatt rendeltünk el nyomozást, és keressük az elkövetőt”

– írták.

Azóta már egy videót is közzétettek a kutyáról:

„Látszik, hogy egy igazi imádnivaló, játékos kutyus válik belőle. Vagyis már most is az; amikor meglátogattuk, a szőrnyűségek ellenére olyan boldogan játszott, mint ha mi sem történt volna, és olyan bizalommal rohant az első hívó szóra, hogy az még bennünket is meglepett”

– fogalmaztak.

Az azóta már sokkal vidámabb bulldogot ma a Bűnügyi Bevetési Osztályról is meglátogatták megmentői, és ajándékot is vittek neki. Remélhetőleg hamarosan végre valóban szerető otthonra lelhet.

Így segíthetsz te is

Az Állatmentő Liga független szervezet, akik kizárólag önkéntesekkel dolgoznak, a mentéseket, valamitn a mentett állatok orvosi költségeit, etetését, ellátását, a szervezetet fenntartását saját forrásaikból és adományokból finanszírozzák – írják a honlapjukon.

Sokféle módon lehet támogathatják őket, legyen szó önkéntes munkával, tárgyi- és anyagi jellegű adománnyal. Részleteket ide kattintva érhettek el, az örökbefogadható állatokat pedig az alábbi Facebook-csoportban találjátok!