promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Krausz Gáborék nagy csalódást okoztak a TV2-nek, ez a műsor jövőjére is hatással lehet

Krausz Gáborék nagy csalódást okoztak a TV2-nek, ez a műsor jövőjére is hatással lehet

Borítókép:  TV2 Play
TV műsorok
Kategória fejléc
Promotions

Ez most váratlanul érte a TV2-t.

Megérkeztek a legfrissebb tévénézettségi adatok, amiből az derült ki, hogy nem jöttek be a TV2 számításai: mind a Séfek séfe, mind a Kőgazdag fiatalok csalódást okozott a csatornának, ugyanis mindkettőt simán legyőzte az RTL hétköznap esti műsora.

Mind a Nyerő Páros, mind a Séfek séfe új évaddal tért vissza az előző héten, de arra senki sem számított, hogy Krausz Gáborékra már nem lesznek olyan kíváncsiak a nézők - még az idősebb korosztályban is az RTL reality-je hozott jobb számokat, pedig ez pont fordítva szokott lenni.

A Nyerő Páros adásait átlagosan 210 ezren nézték a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49), a Séfek séfét viszont 163 ezren. Ez az eredmény a teljes lakosságban is szépen meglátszik:

míg a Nyerő Párost 584 ezren követték figyelemmel, addig Krausz Gáborékat 528 ezren.

Ez az eredmény egyelőre azt bizonyítja, hogy a nézők megunhatták a Séfek séfét, márpedig ha így van, akkor ez hatással lehet a műsor jövőjére, mert nem valószínű, hogy a TV2 2025-ben is képernyőre tűzi a gasztro-realityt ilyen kiábrándító számok után.

A Kőgazdag fiatalok is csúnyán elbukott a Házasodna a gazdával szemben: a fiatalok körében átlagosan 124 ezren nézték az RTL műsorát, míg a TV2 trashprodukcióját 76 ezren; teljes lakosságban pedig 385 ezer - 226 ezer az eredmény az RTL javára.

Ami a hétvégét illeti: véget ért a TV2-n a Sztárban sztár All Stars, ami a teljes lakosságban a hétvége - és nem mellesleg a hét - legnézettebb műsora lett 998 ezres nézővel, de a fiatalok körében az X-Faktor győzedelmeskedett minden szempontból a maga 349 342-es nézőszámával. Ez viszont csak a szombati nap, vasárnap a Megasztár simán vitte a prímet, mert bár a fiatalok körében ismét csökkent a nézettsége, azért így is jóval szebben teljesített, mint a Sztárbox, ami a kereskedelmileg fontos célcsoportnak csupán a 8. helyére fért fel.

Mindent összevetve az RTL nyerte múlt héten a nézettségi versenyt 18,8 százalékos közönségaránnyal a TV2 17,5 százalékos eredményével szemben.