promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vomberg Frigyes maga mögött hagyta a konyhát, ezek a tervei a jövőre nézve

Vomberg Frigyes maga mögött hagyta a konyhát, ezek a tervei a jövőre nézve

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
TV műsorok
Kategória fejléc

Vomberg Frigyes nem bírta a folyamatos hajtást.

A kezdeti nehézségek ellenére töretlenül érdekli a nézőket a Séfek séfe 6. évada. Hamarosan véget ér a válogatás és a versenyzők beléphetnek a már olyannyira ismert, rettegett, csodált konyhába is. Az idei válogató eddig különösen nagy izgalmakat tartogatott: láthattuk a Power of Love egyik szereplőjét, betért Joshi Bharat volt felesége is és még egy ex Való Világos hölgy is megkísérelte lenyűgözni a zsűritagokat.

Az utóbbi időben azonban sokakat érdekel az, hogy a három séf mégis mit csinálhat Séfek séfe forgatásokon kívül.

Krausz Gábor a Hilaris Hotels executive séfje.

Tóth Gabival való válása után nem sokkal Krausz Gábor két hatalmas dologba is belevágta a fejszéjét. Egyrészt elvállalta a TV2 felkérését és szerepelt a Dancing with the Stars-ban, ahol megismerkedett Mikes Annával, ez pedig az egész jövőjére kihatással volt. Nem mellesleg pedig a Hilaris Hotels felkérését is elvállalta, így ő lett a szálloda executive séfe. Nem csak a név elég menő, hanem a munkakör is: az executive séf feladata a gasztonómia koncepció összeállítása. Recepteket talál ki, összeállítja az étlapot, arculatot ad a szálloda ételekkel kapcsolatos imázsának.

Wolf András egy igen nívós hely vezető séfe, valamint saját étteremmel is büszkélkedhet.

Wolf András a Kossuth téren nyitotta meg a Séf asztala nevű éttermét, melynek koncepciója egyszerre lenyűgöző és egyszerű. Természetesen a ma igazán divatos fogások és alapanyagok is megtalálhatóak az étlapon, de a fókuszt a tökéletes rántotthúsra helyezték, amit sikerült is megalkotniuk. Emellett pedig ha a séf saját keze munkáját akarjátok megkóstolni, akkor azt az igen nagy presztízsű és híres New York Kávéházban tehetitek meg.

Vomberg Frigyes úgy érzi, hogy kiöregedett a klasszikus főzésből.

A gasztronómiát sohasem hagyná maga mögött, de a kora miatt úgy érezte, hogy a konyhában való robotolás és hajtás már nem neki való, így kellet találnia egy olyan utat, ahol az ételek szeretete és a belőle elemi szinten áradó tanítás találkozhat.

,,Nem dolgozom már séfként, vagyis nincs egy konkrét éttermi konyha, ami az irányításom alatt állna. Főként tanácsadással foglalkozom és tréningeket tartok, például szállodák konyhai csapatai számára. Kicsit olyan vagyok, mint a »Repülős Gizi«, vagyis suhanok városról városra. Csak utánam nem kell újraszámolni az ezüstöt. A gasztronómia nem egy olyan terület, amit az ember csak úgy maga mögött tud hagyni. Ez egy élethosszig tartó szerelem, ami nem hagy alább. Az viszont tény, hogy egy bizonyos kor felett már nem bírja úgy az ember az ezzel járó fizikai megterhelést. Olyankor meg kell találni a módját, hogyan lehet úgy benne maradni, hogy a folyamatos, feszített tempót kihagyjuk a történetből. Nos, én meg is találtam.”

Vomberg Frigyes többek között azt is elmesélte, hogy ők hárman nem csak kollégák, hanem valódi barátság köti össze őket. 

Forrás: ripost.hu