promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bajba kerülhet az RTL Noszály Sándor állapota miatt, a csatorna is aggódva figyeli a történteket

Hatalmas bajba kerülhet az RTL Noszály Sándor állapota miatt, a csatorna is aggódva figyeli a történteket

Borítókép:  Profimedia
TV műsorok
Kategória fejléc

Gyűlnek a viharfelhők az RTL felett.

Súlyos sérülések sora a Sztárboxban

Bouvet Petra író a közösségi oldalán igen elgondolkodtató írást tett közzé, részletesen fejtette ki aggodalmát az RTL Sztárbox című műsorával kapcsolatban. Az elmúlt évadok során több híresség is komoly sérüléseket szenvedett a ringben. Tavaly Kabát Péter egy agyrázkódást követően került kórházba, idén pedig már több drámai eset is történt: Miller Dávidnak eltört az orra, Hódi Pamela vállában izomszakadás következett be, míg Noszály Sándornak két foga is kitört a meccsek során. Petra arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a súlyos sérülések nem egyediek, és a műsor résztvevői gyakran komoly egészségügyi kockázatoknak teszik ki magukat.

Noszály Sándorért való egyre nagyobb aggodalom

Az utóbbi napokban a sajtóban számos hír jelent meg Noszály Sándor, az egykori teniszező és a „Nagy Ő” sztárjának szokatlan viselkedéséről. Los Angeles utcáin mezítláb bóklászik, értelmetlen szövegeket mond a videóiban, és egyes jelentések szerint a helyi rendőrség is őrizetbe vette, majd elengedte. Petra felveti a kérdést, hogy vajon Noszály jelenlegi állapota összefüggésben állhat-e a Sztárboxban elszenvedett sérüléseivel. Bár egyelőre nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a műsor és a sportoló jelenlegi állapota kapcsolatban állna, a nézők és a média egyre inkább aggódnak érte, és sokan összekötik az eseményeket.

Celebek veszélyes felkészületlensége a ringben

Bouvet Petra élesen bírálja azt a tendenciát, hogy a műsorban olyan hírességek mérkőznek meg egymással, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal a bokszhoz. Bár a versenyzők elmondásuk szerint néhány hónapig edzenek a mérkőzések előtt, Petra hangsúlyozza, hogy ez messze nem elégséges ahhoz, hogy a sportág sajátosságait teljes mértékben megértsék és elsajátítsák. A küzdősportokban kiemelt fontosságú a saját erőnk pontos ismerete és annak megfelelő kontrollja, amit a műsor résztvevői gyakran nélkülöznek. A celebek nem profi sportolók, és hiányzik belőlük az a tudatosság, amely egy profi ökölvívóban már kisgyerekkora óta jelen van, hiszen ő folyamatosan tisztában van a saját testi erejével és azzal, hogy egy ütés mekkora kárt okozhat.

A tragédia fenyegetése a Sztárbox ringjében

Bouvet Petra szerint a Sztárbox különösen veszélyes műsor, hiszen még a professzionális ökölvívók között is előfordulhatnak végzetes balesetek. A ringben való küzdelem során egyetlen jól irányzott ütés is elegendő ahhoz, hogy egy életre szóló sérülést okozzon, vagy akár tragédiával végződjön. Petra példaként hozta fel Bruce Willis esetét, akinek a karrierje során elszenvedett fejsérülés évekkel később afáziához vezetett, amely súlyosan befolyásolta az életminőségét. Bouvet tavaly már előre figyelmeztetett, hogy a Sztárbox jellegéből fakadóan komoly veszélyeket rejt magában, és könnyen lehet, hogy a jövőben még súlyosabb esetek is előfordulhatnak.

A celebműsorok felelőssége

Petra véleménye szerint az olyan televíziós műsorok, mint a Sztárbox, hatalmas felelősséggel tartoznak a résztvevők testi épségéért. Bár más szórakoztató programok, mint például a „Celeb vagyok, ments ki innen!” vagy a „Kőgazdag fiatalok” is tartalmaznak meglepő vagy provokatív elemeket, ezek nem veszélyeztetik közvetlenül a résztvevők egészségét. Ezzel szemben a Sztárboxban a fizikai sérülés veszélye állandóan jelen van, és a nézők szeme előtt zajló brutális összecsapások akár maradandó következményekkel is járhatnak. Petra felveti, hogy a produkciónak sokkal komolyabb előkészületekre, védőintézkedésekre és utókezelésekre lenne szüksége ahhoz, hogy minimalizálják a résztvevők testi és mentális sérülésének esélyét.

forrás: Bouvet Petra szerzői oldala