promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Pokoli, ami a nagy piramis mélyén mozog, érik a hatalmas bejelentés

Pokoli, ami a nagy piramis mélyén mozog, érik a hatalmas bejelentés

Borítókép:  Eyepix Group/Profimedia
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Nagy felfedezést tettek a tudósok a maja piramisoknál, az egész történelmünkre kihatással lehet.

A világon számtalan helyen találhatók piramisok, ám nem mindegyiknek ugyanaz a rendeltetése, ráadásul a legtöbb egyiptomi piramisban múmiákat sem találtak a tudósok. Sokak szerint lehet valami kapcsolat a világ eltérő részein lévő piramisok között, így a sumer, a kínai, a maja-azték és az egyiptomiak között is. Annak ellenére, hogy hatalmas a távolság a gigantikus építmények között, megfigyelhetők tényleg hasonlóságok. Elméletek is vannak ezen hasonlóságok után, ám sokszor inkább csak találgatásokkal találjuk magunkat szembe, olyan találgatásokkal, amelyekre nincs annyi bizonyíték, hogy megállnák a helyüket a mainstream tudományos berkekben.

Sokszor Atlantisz leszármazottjaival hozzák kapcsolatba a piramisokat, egy olyan civilizáció maradékával, akik szétszéledtek a világban Atlantisz pusztulása után.

Ám találtak valamit, ami kultúrákat köt össze.

Arról már korábban is több cikk beszámolt, hogy az első kínai császár sírját azért nem merik kinyitni, mivel csapdákat építettek a piramisába, illetve attól is félnek, hogy nem tudják megőrizni a mai technológiák segítségével jó állapotban a piramisban őrzött tárgyakat. Illetve van még egy tényező, a higany, ami mérgező, és elképesztő mennyiségben található a császár sírjában, sőt, az agyaghadseregnél is találtak belőle.

De ilyen higany Tollas Kígyó maja temploma alatt is található, méghozzá hatalmas mennyiségben.

Az egyik legismertebb tudós, Sergio Gomez régész a piramisban végzett ásatásokat, és rengeteg fényvisszaverő tárgy mellett higanyfolyókat is talált, feltételezése szerint ennek a végén akár egy titkos szoba is lehet, akár egy királyi sír is várhat a felfedezésre. A maják is különlegességként kezelték a tükröket és azokat az anyagokat, amelyek visszatükrözték a fényt, úgy gondolták, hogy portálként szolgálhatnak az istenek birodalmába, átjárók az alvilágba, a túlvilágra. Ők is a halhatatlanságot és a halált, valamint a túlvilági életet kapcsolták tehát hozzá, mint a kínaiak.

A tudós szerint a higannyal telt alagút az alvilágot jelképezheti.

Higanyt Hondurasban és Guatemalában is találtak a régi civilizációk romjainál, illetve a rómaiak hitvilágában is találtak hasonlóságot a higany és az alvilág között, amely összeköti a két világot.

Láttátok már Kína elképesztő piramisait? Meghökkentő látványt nyújtanak az űrből is:

(via Explorersweb)