promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tilos kiniytni a piramist, kiderült milyen szörnyűséget zártak be a belsejébe

Tilos kiniytni a piramist, kiderült milyen szörnyűséget zártak be a belsejébe

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Nemcsak a technológia hiánya akadályozza a piramis kinyitását, van valami veszedelmesebb.

Kevesen tudják, hogy Kínában is vannak hatalmas piramisok, méghozzá Hszian város mellett, ahol több sír is megtalálható. Korábban egy pilóta szúrta ki ezeket a gigantikus építményeket, amelyek sírként funkcionálnak a mai napig. Hszian legnagyobb piramisa pedig az első kínai császárhoz kapcsolódik, Csin Si Huang-tihez kapcsolódik, ám a tudósok nem nyitják még ki az építményt, amelyben elképesztő gazdagság lehet.

Komoly veszély fenyeget.

Nem merik kinyitni a sírt.

A császárról köztudott, hogy az örök életet kereste, nem akart meghalni, épp ezért kerete az életelíxirt is, amellyel meghosszabbíthatta volna az életét. Számtalan történet is kapcsolódik ehhez, hogy a császár keresi az örök életet, több történet szertin tlegendás helyeket keresett fel, amelyekről azt hallotta, hogy közük lehet az örök élethez. A feltételezések szerint a császár halált is épp az okozta, hogy kereste az örök életet, és higanytartalmú italokat fogyasztott.

A császárt olyan helyre temették, a piramis belsejébe, ahol paloták másolatai, mesés gazdasgság lehet, ám a leírások szerint komoly csapdák is rejtőznek ott, sőt, rendkívül magas a higanytartalma is, amely bizony mérgező. Higanyt találtak a sír mellett megtalált agyaghadsereg katonáiban is.

Komoly problémát okozhat tehát a higanymérgezés, de a friss hírek szerint a jövőben, az elkövetkező száz évben szeretnék megnézni, hogy mi van a sírban. De mégis, mi az igazság az agyaghadsereggel kapcsolatban? Korábban Magyarósi Csaba is járt a helyszínen, ahol megnézhette az ókori világ egyik csodáját: