promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A világ azonnal ledöbbent, ez a magyar hely rendkívüli hatást keltett külföldön

A világ azonnal ledöbbent, ez a magyar hely rendkívüli hatást keltett külföldön

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Ez a Föld egyik legkülönlegesebb helye is egyben.

Sokan nem is tudják, hogy Magyarország végpontjain milyen különleges helyek találhatók, pedig elképesztő ikonikus helyszínek találhatók a magyar határon, ahol több ország is találkozik. Az országban hét darab olyan pont is található, ahol három ország találkozik, ezek tehát hármashatárok, és azért különlegesek, hiszen van olyan pontjuk, amikor egyszerre állhatunk három ország területén.

Ez is nagyon különleges, ám ilyen pont nagyon sok taláható az egész világon.

Ezeken a helyeken általában áll emlékmű, a különleges pontokat kiemelik a környezetüknől, hogy mindenki tudja, és azonnal rá tudjon hangolódni, hogy hol áll.

Azt is tudni lehet, hogy a világon összesen 157 iyen hely található, tehát 157 hármashatár létezik. A legtöbb Kínában található, még azt is tudjuk, hogy hol van a legkevesebb ilyen határ, Dél-Amerikában.

A magyar-osztrák-szlovák határon található hármashatár a világ egyik legkülönlegesebb látványossága, számos külföldi oldalon is emlegették, több cikk is megjelent róla külföldön, hiszen itt található egy asztal, amely közepén van a határ, így ha az asztal három széléhez ülnek, akkor három ember tud egymással beszélgetni, egy asztalnál ülni, miközben három ország területén foglalnak helyet.

Íme a videó, amelyben láthatjátok Magyarország ezen különleges pontjait, a hármashatáron található asztalt is:

(Forrás: Wikipedia)