promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világszenzáció, az egyiptomi piramisok titkos történetét találták meg a mélyben, ez mindenre választ adhat

Világszenzáció, az egyiptomi piramisok titkos történetét találták meg a mélyben, ez mindenre választ adhat

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Sok mindenre választ adhat ez a rajz az egyiptomi piramisokkal kapcsolatban.

Van a piramisoknak titkos története?

Ha a Redditet is olvassuk, számtalan kérdés jön fel az egyiptomi nagy piramisokkal kapcsolatban, hiszen a gigantikus épületek több száz éve csodaálatban tartják a világot. Számtalan felfedező is azért indult útnak, rengeteg szakértő azért kezdett el foglalkozni a piramisok rejtélyeivel, mivel elképesztő hatást gyakoroltak rájuk az építmények.

A téma a mai napig nagyon izgatja a világot, nem is csoda, hogy a National Geographicon is nemsokára indul egy új műsor a piramisokkal kapcsolatban, miközben korábban a Netflixen is bemutattak egy új dokumentumfilmet friss feltárásokról. Hiszen Egyiptomban folyamatosak a feltárások, nagyon sok tárgyat hoznak felszínre az ősi világból.

Ám sokszor csak a legnagyobb felfedezések kerülnek be a napi hírfolyamokba, ilyen volt például az utóbbi évek legizgalmasabb tudományos szenzációja, miszerint mára eltűnt Nílus-ágak futhattak a piramisok mellett, és ezek segíthettek az egyiptomiaknak a hatalmas kőtömbök szállításában. És persze nem is véletlen, hogy a gízai nagy piramisok pont oda épültek, ahol ma is találhatók.

Ám van egy ősi falfestmény, ami sokak számára az építéssel kapcsolatos legfontosabb információkat hordozza.

Érdekes ábrázolás a múltból.

Egy falfestmény, amelyet egy ókori egyiptomi hivatalnok, Dzsehutihotep sírjában találtak, a kőtömbök mozgatásának rejtélyére adhat választ. A falfestmények ugyanis építkezést mutatnak be, ahogy egyiptomiak gigantikus építményhez hordják az alapanyagot.

A jelenet valószínűleg egy szobor szállításának technikáját mutatja be, amely egy hihetetlen bonyolult logisztikai folyamat is volt több ezer évvel ezelőtt, az ábrázolás pedig ennek az átgondoltságát, magát a projekt folyamatát és a kivitelezést ábrázolja.

Valószínűleg így építhették a piramisokat is, így szállíthatták a kőtömböket.

A kép igen mozgalmas, egy kis és látványos folyamatábra, itt ti is megnézhetitek: