promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes, amit a Nílus alján találtak Egyiptomban a régészek, csak kérdések vannak

Félelmetes, amit a Nílus alján találtak Egyiptomban a régészek, csak kérdések vannak

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Teljes megdöbbenés, hogy mit rejt a víz mélye Egyiptomban.

Szakértők elképesztő dologra bukkantak a víz alatt, páratlan felfedezés.

Ha az lenne a kérdés, hogy soroljunk fel olyan heyeket a világon, ahol a legtöbb misztikus, rejtélyes és lenyűgöző dolgot találják, akkor biztos, hogy a piramisok híres földjét, Egyiptomot tennénk az első helyre. Elképesztő, hogy mg a mai napig is miket találnak a sivatag mélyén vagy éppen a víz alatt, netán a Nílus fenekén, alján. Több ezer éves kincsek, elfeledett tárgyak, letűnt civilizációk emléke, amely a mai napig megbabonázzák még az olavasókat is szerte a világon.

A lenyűgöző, víz alatti városok tele van rejtett és titkos dologgal, az egyik legnagyobb felfedezés.

Az egyik leghíresebb Thonis-Heracleion, amely egykor virágzó és vallási központ volt Egyiptomban. De nem tudnak róla sokat, hiszen már évszázadokkal korábban a víz alá került, ám megtalálták, és a múlt emlékei elképesztő módon jöttek a felszínre. Pedig korábban csak ősi szövegek szóltak az óriás viárosról, amely egykor mesés gazdagságban pompázott.

A város bukását természeti katasztrófák sira okozta, víz alá került, egyfajta vízi Pompeii, amely tökéletesen megóvott néhány nagyszerű és gigantikus alkotást, amelyek egykor a város valódi gazdagságát mutatták. Azt is kiderítették a szíkértők, hoyg földraengések ős szőkőárak sora volt felelős a pusztulásért, amelyek meglazították a város alatt a talajt, hogy az később hullámsírba merüljön.

Egyelőre csupán a város öt százalékát tárták fel a tudósok, de így is elképesztő felvételek kerültek elő a víz alatti világról, mintha az elképzelt Atlantisz falai között barangolnánk. A templomok között érintetlen műtárgyak sokasaága, gigantikus szobrok, oszlopok, és hetven ősi híjót is találtak a szakértők, régészek és búvárok.

Íme néhány szemkápráztató és valóban "félelmetes" felvétel a víz alá süllyedt városról Egyiptomban: