promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Baj van, ha Gmail-ed van, azonnal tudnod kell erről, egy hihetetlen átverési kísérletről számolt be a szakértő

Baj van, ha Gmail-ed van, azonnal tudnod kell erről, egy hihetetlen átverési kísérletről számolt be a szakértő

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Nagyon fontos figyelmeztetés jött az interneten, a Gmail-t érinti.

Nagyon sok veszély a digitális térben, figyelni kell.

Az utóbbi időban nagyon sok figyelmeztetés jött az online térben, a hackerek és csalók egyre kifinomultabb technikákat használnak arra, hogy tőrbe ejtsék a gyanútlan felhasználókat, egyre és másra új technikák bukkannak fel, sokszor pedig talán az elsők között vagyunk, akik ebbe belefutnak. Fontos, hogy nagyon figyeljünk, és elolvassuk az olyan cikkeket, amelyek ezekkel az átverésekkel foglalkoznak.

Sokszor a Facebook-on és a Google-alkalmazásokon jönnek a csalók, érdemes figyelni ebből a szempontból a Gmail-t is. Korábban amúgy a Facebook Messenger kapcsán mi is bemutattunk egy nagyon érdekes átverési kísérletet, amikor egy magyar mondattal akarnak minket csőbe húzni, erről ebben a cikkben írtunk részletesen is:

Mégis mi történt most?

Most a mesterséges intelligenciát is bevetik már azok, akik át akarnak ejteni minket, akár a tapasztalt felhasználókat is érintheti ez a veszély. Szakértő számolt be egy rendkívüli kísérlettel, amit maga élt át. A támadás egy Gmail-fiók helyreállítási értesítéssel indul, a felhasználót pedig egy hamis bejelentkezési felületre próbálja átirányítani.

Erről egy igazi szakember írt, Sam Mitrovic, egy Microsoft-megoldásokkal foglalkozó tanácsadó.

A szakértő elutasította az értesítést, de a csalók nem álltak le, keresték, hívták és egy férfi Google támogatási szakemberként akarta őt átverni.

A hívásban azt mondták neki, hogy egy támadó már hozzáfér az adataihoz, Mitrovic ellenőrzött mindent, rájött, hogy az a cím, amiről kapta a levelet egy ügyesen álcázott, de nem Google-domain, majd arra is rájött végül, hogy a mesterséges intelligencia segítségével próbálják átverni. Az lett neki gyanús, hogy szabályos szünetekkel válaszolt a köszönésre a mesterséges intelligencia, a hang is egy mesterséges intelligencia ténykedésére utalt a szakértő szerint.

Az esetről a Magyar Nemzet számolt be a Yahoo nyomán. Mitrovic blogposztja pedig itt olvasható el.

Egy elképesztő kísérlet.

A BBC korábban hihetetlen eseteket mutatott be, amikor a mesterséges intelligencia és a valóság közötti különbség fel sem tűnik már, például egymás mellé tettek egy igazi és egy mesterséges intelligenciával generált műsorvezetőt, megdöbbentő az eredmény, te is tesztelheted magad, hogy észreveszed-e a különbséget: