promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták a nőt, bíróságig vitte az ügyet, ott azonban hihetetlenül kellemetlen dolog került ki

Kirúgták a nőt, bíróságig vitte az ügyet, ott azonban hihetetlenül kellemetlen dolog került ki

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Roppant kínos történet bontakozott ki a nő kirúgása után. 

A Búcsúkártya Pere: Amikor Egy Gesztus Többet Árt, Mint Használ

Nehéz elképzelni egy kínosabb munkahelyi helyzetet, mint ami Karen Conaghan-nal történt. A 2019-ben az International Airlines Groupnál (IAG) – amely a British Airways anyavállalata – kezdett dolgozni, de egy átszervezés során két évvel később, 2021-ben elbocsátották. Amikor elváltak útjai a céggel, nem kapott búcsúkártyát, amely jelentős érzelmi hatással volt rá. Olyannyira, hogy bíróságra vitte az ügyet, azt állítva, hogy ez a gesztus elmaradása sértette őt és megsértette az egyenlőségi törvényt​.

A Per Története

Conaghan 40 különböző vádat hozott a cég ellen, köztük szexuális zaklatást, áldozattá válást és tisztességtelen elbocsátást. Azonban minden vádat elutasított a bíróság, mivel azokat megalapozatlannak találta. A legnagyobb figyelmet mégis az a látszólag apró részlet kapta, hogy miért nem kapott búcsúkártyát​.

A Kártya Elmaradása: Rosszabb, Mint a Semmi

Az ügy lényege az volt, hogy bár a cég vásárolt egy búcsúkártyát Conaghan számára, mindössze három kolléga írta alá. A vezetőség úgy ítélte meg, hogy sértőbb lenne egy ilyen kártyát átadni neki, mint ha egyáltalán nem kapott volna semmit. A bíróságon ez a döntés váltotta ki a legnagyobb érdeklődést, hiszen a felettesei elmondták, hogy a kevés aláírás miatt inkább úgy döntöttek, megkímélik őt a csalódástól​.

A Bíróság Döntése

A bíró, Kevin Palmer úgy ítélte meg, hogy a cég döntése indokolt volt. A bírósági határozat szerint a cég nem diszkriminálta Conaghant, mivel a kártyát azért nem adták át, mert úgy vélték, hogy sértőbb lenne egy félig üres kártyát átadni, mint semmit. A bíró rámutatott arra is, hogy a nő számos vádja túlzó volt, és Conaghan egy "összeesküvés-elmélet mentalitást" alkalmazott a munkahelyi események értelmezésekor.

A Búcsúkártya Szerepe a Munkahelyeken

Bár a búcsúkártya egy egyszerű gesztusnak tűnhet, a bírósági ítélet rávilágít arra, hogy ezek a látszólag apró gesztusok mélyebb jelentéssel bírhatnak az érintettek számára. Az, hogy valakit nem ismernek el, különösen egy olyan helyzetben, amikor elhagyja a céget, erős érzelmi hatással lehet. Az ügy azonban arra is figyelmeztet, hogy egy ilyen gesztus elmaradása nem feltétlenül jogsértő, ha azt a körülmények indokolják​.

forrás: The Standard