promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megnyerte a lottót, a luxus után tönkrement az élete, szegényebb lett, mint volt

Megnyerte a lottót, a luxus után tönkrement az élete, szegényebb lett, mint volt

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

A lottó főnyeremény nagy változást hoz annak az életében, akinek kihúzzák a számait, de nem mindenki tudja helyesen felhasználni a megnyert pénzt.

Az ötöslottó eheti főnyereménye 6.52 milliárd forint, ami miatt valóságos lottólázban ég az ország, de még a határon túlról is járnak át szelvényeket ikszelgetni. Nálunk nem, de több más országban nyilvánosságra hozható a lottónyertesek neve, sőt olyan is van, ahol kötelező a nyilvánosság előtt megjelenni, hogy így biztosítsák a játék átláthatóságát és a közbizalmat. A szerencsés vagy épp szerencsétlen nyertesek ezután napokig a címlapokon vannak, majd elfelejti őket a közönség, egészen addig, amíg valami meglepő hírt nem közölnek róluk újra az újságok. Márpedig ezek többnyire rossz hírek szoktak lenni.

Vannak lottónyertesek, akik okosan kezelték a megszerzett pénzt

Peter Lavery Észak-Írország egyik buszsofőrje volt, amikor 1996-ban 10,2 millió fontot nyert a brit lottón. A férfi okosan fektette be a pénzt és sikeres vállalkozóvá is vált. Ingatlanokat vásárolt és egy saját whisky üzemet is létrehozott Belfastban. 

Az amerikai Brad Duke 2005-ben 220 millió dollárt nyert lottón, ám ahelyett, hogy a fényűző életmódot választott volna, pénzügyi tanácsadót fogadott, és befektetési tervet készített. Célja volt, hogy nyereményét 1 milliárd dollárra növelje, így a pénzt részvényekbe, ingatlanokba és egyéb pénzügyi eszközökbe fektette. A férfi egyébként a mai napig visszafogott életet él, ingyenes előadásain pénzügyi tudatosságra ösztönöz másokat.

A lottó ötös nem boldogít, ezt sok nyertes megtanulta

A brit Callie Rogers Callie mindössze 16 éves volt, amikor 2003-ban megnyert 1,9 millió fontot. Fiatal kora miatt azonban nem kezelte jól a hirtelen jött gazdagságot, nyereményének nagy részét luxuskiadásokra, drogokra és plasztikai műtétekre költötte, és később pénzügyi nehézségekkel küzdött. 

A szintén brit Michael Carroll 2002-ben nyert közel 10 millió fontot, 19 évesen. Az egykori kukás hirtelen jött gazdagsága gyorsan elillant; autókat, házakat és drogokat vásárolt, valamint vad partikra költötte a pénzt. Nyolc évvel később már egy fillérje sem volt és ismét fizikai munkát kellett vállalnia, hogy megéljen. 

Van, aki megbánta

Curtis Sharp 1982-ben 5 millió dollárt nyert a New York-i lottón, és azonnal a luxus életmód rabja lett. Egész nap pezsgőt ivott, drága autókat és ingatlanokat vett, nagykanállal falta az életet. Persze néhány év alatt az összes pénze elfogyott, és újra munkát kellett vállalnia, pizzafutár lett. Ezt követően rájött, hogy csupa rossz döntést hozott, spirituális útra lépett, hogy megpróbálja rendezni az életét.

Jack Whittaker 2002-ben 315 millió dollárt nyert az amerikai Powerball lottón. Az üzletember addig is jól élt, de a nyeremény után élete gyorsan kaotikus fordulatot vett. Többször kirabolták, és családi tragédiák is sújtották. Lánya és az unokája drogfüggő lett, mindketten meghaltak. A férfi később azt mondta, hogy bárcsak sohasem nyerte volna meg a lottót, mert a pénz több problémát okozott számára, mint amennyit megoldott.