promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Grammy-díjas énekesnő a teljes együttesét elvesztette egy repülőgép balesetben

A Grammy-díjas énekesnő a teljes együttesét elvesztette egy repülőgép balesetben

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

A Grammy-díjas énekesnő egy megfázás miatt nem ült fel a gépre, ennek köszönheti, hogy életben maradt.

Reba McEntire-t a countryzene egyik legnagyobb ikonjaként tartja számon a szakma. A Grammy-díjas énekesnő pályáját azonban szörnyű tragédia árnyékolja be, 1991-ben akkori zenekarának minden tagja meghalt egy repülőgép szerencsétlenségben. 

A baleset március 16-án történt, amikor két külön kisrepülő szállította el az együttest egy kaliforniai koncert után. Az első gép, amin a zenészek tartózkodtak, a San Diego-i repülőtér közelében hegynek ütközött. A fedélzeten tartózkodó tíz ember életét vesztette, köztük Reba nyolc zenésze és a pilóta.

Az influenza mentette meg az énekesnő életét

Az akkor 36 éves énekesnő azért nem tartózkodott azon a gépen, amelyik lezuhant, mert orvosa javaslatára pihennie kellett. A zenekarával együtt San Diegóban adtak koncertet, és a turné után egy közös utazást terveztek, de Reba influenzás lett és az orvosa arra kérte, maradjon a szállodában pihenni, míg a zenekar előre utazott. Reba és a férje, Narvel Blackstock, egy másik repülőgéppel, később terveztek útnak indulni. 

Ez a döntés végül megmentette Reba életét, de a zenekara nyolc tagját elvesztette a balesetben. A tragikus 1991-es repülőgép-balesetben a következő zenészek haltak meg:

Jim Hammon – billentyűs technikus

Kirk Cappello – billentyűs

Chris Austin – gitáros

Joey Cigainero – billentyűs

Paula Kaye Evans – háttérénekesnő

Michael Thomas – dobos

Terry Jackson – basszusgitáros

Tony Saputo – dobos

Reba McEntire sokáig nem beszét a repülőgép szerencsétlenségről

A tragédia mélyen megrázta az énekesnőt, ugyanis a zenészekkel szoros, már-már családi kapcsolatot ápolt. Sokáig nem beszélt az eseményekről, egy 2011-es interjúban, a baleset 20. évfordulóján azonban részletesen mesélt az érzéseiről. 

Azt mondta, a veszteség utáni gyász egy életen át tartó folyamat számára. A barátai elvesztése nemcsak a karrierjére, hanem a személyes életére is hatással volt, és a tragédia után sokáig küzdött azzal, hogy visszatérjen a színpadra.

Egy másik interjúban arról is beszélt, hogy a hit és a családja támogatása segítette, hogy feldolgozza a tragédiát. Egy ideig szüneteltette a turnézást, de végül visszatért a színpadra, mert úgy érezte, a zenélés és a rajongók szeretete segítheti a gyógyulásban.

Az énekesnő minden évben megemlékezik barátai haláláról, emellett igen ismert a mai televíziós világban is. Jelenleg éppen zsűritag az amerikai NBC csatorna The Voice című műsorában.

A baleset után Reba McEntire több dalt is írt a tragédiáról, a For My Broken Heart című dalt elhunyt zenésztársainak emlékére írta.