promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Pár ezer forintért vett a férfi több milliós ékszert, óriásit hibázott a luxuskiegészítőket gyártó cég

Pár ezer forintért vett a férfi több milliós ékszert, óriásit hibázott a luxuskiegészítőket gyártó cég

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Először alig akarta elhinni, a cég sem akarta neki odaadni, de végül az övé lett hihetetlen áron. 

Egy Mexikói férfi 14 dollárért vásárolt Cartier fülbevalókat egy 14 000 dolláros hiba miatt

Egy férfi döbbenten tapasztalta, hogy mindössze 14 dollárért sikerült megvásárolnia egy pár luxus fülbevalót, amelyek valódi értéke 14 000 dollár lett volna. A történet nem várt fordulatot vett, amikor a cég megpróbálta visszavonni a rendelést, de ő nem hagyta annyiban az ügyet.

Hogyan történt a meglepő vásárlás?

Rogelio Villarreal, a mexikói Tamaulipas városából származó férfi, 2023 decemberében böngészte az Instagramot, amikor belefutott egy Cartier hirdetésbe. Az oldalon egy pár Cartier gyémánt fülbevalót kínáltak eladásra 13,85 dollárért (kb. 237 mexikói pesó). Villarreal azonnal lecsapott az ajánlatra, és két pár fülbevalót rendelt összesen 28 dollárért, bár az ékszerek valódi ára több mint 30 000 dollár lett volna.

Egy luxus hiba következményei

Villarreal, aki az ékszerek egyikét édesanyjának szánta ajándékba, le volt nyűgözve a vásárlástól, és posztolt is az esetről a közösségi médiában. „Leizzadtam, amikor megláttam az árkülönbséget,” írta egy bejegyzésében az X (korábbi Twitter) platformon. A fülbevalók valójában 18 karátos rózsaaranyból készültek, és 142 briliáns csiszolású gyémánttal voltak díszítve.

Nem sokkal a rendelés után azonban a Cartier képviselői megkeresték Villarrealt, hogy töröljék a vásárlást, arra hivatkozva, hogy az ékszerek már nem elérhetők. A cég továbbá azt is közölte, hogy az ár hibásan lett feltüntetve, ezért szeretnék visszavonni az ügyletet, és kárpótlásként egy üveg Cartier Cuvée pezsgőt és egy bőrárut ajánlottak fel.

Jogos küzdelem vagy ügyeskedés?

Villarreal azonban nem engedett, és a mexikói fogyasztóvédelmi hatósághoz, a PROFECO-hoz fordult. A mexikói törvények értelmében ugyanis, ha egy eladó nem tartja be a meghirdetett árakat, a vásárló perelheti őt, és Villarreal pontosan ezt az érvet hozta fel. Közölte a Cartier-rel, hogy amennyiben nem teljesítik a rendelést a megadott áron, bírósági útra tereli az ügyet.

[[cikk2]]

A PROFECO segítségével végül egyezség született, és a Cartier ígéretet tett arra, hogy a fülbevalókat kiszállítják Villarrealnak. Április 26-án meg is kapta a fülbevalókat, és egy „Háború vége” feliratú posztban számolt be a győzelméről az X platformon. Az eseményről videót is megosztott a TikTokon, amely hamar elérte a 2,1 milliós nézettséget.

A közvélemény megosztott

Az interneten nagy vita alakult ki az esettel kapcsolatban. Sokan csodálták Villarreal kitartását és jogi tudatosságát, míg mások azzal vádolták, hogy kihasználta a helyzetet saját anyagi előnye érdekében. Akárhogy is, az eset rámutatott arra, hogy még a nagy cégeknek is meg kell tartaniuk az általuk meghirdetett feltételeket, különben jogi következményekkel kell szembenézniük.

Tanulság: figyelni kell az árakat és a jogi lehetőségekre

Bár az ilyen helyzetek ritkák, Villarreal esete azt bizonyítja, hogy érdemes tisztában lenni a fogyasztóvédelmi törvényekkel, hiszen azok a vásárlók érdekeit védik. Az ügy ráadásul rávilágított arra is, hogy a luxuscégeknek is felelősséget kell vállalniuk az esetleges hibáikért, és figyelniük kell a vásárlói elégedettségre, még akkor is, ha egy egyszerű elírásról van szó.

forrás: Scoop