Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az utolsó simításokat végzik Nyíregyháza új uszodáján

Az utolsó simításokat végzik Nyíregyháza új uszodáján

Sport & Szabadidő

Az utolsó simításokat végzik Nyíregyháza új uszodáján

Sport & Szabadidő

Promotions 06:32

Végéhez közeledik Nyíregyháza új uszodájának építése. Dr. Kovács Ferenc polgármester és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelenlétében október 10-én indult el a medencék feltöltése, ezzel megkezdődött a vízgépészeti rendszerek tesztelése.

Végéhez közeledik Nyíregyháza új uszodájának építése. Az utolsó simításokat végzik, hamarosan élettel telik meg a város új sportlétesítménye – számol be a hírről a nyiregyhaza.hu. Mint a portál írja, október 10-én Dr. Kovács Ferenc polgármester és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelenlétében indult el a medencék feltöltése, ezzel megkezdődött a vízgépészeti rendszerek tesztelése.

Arról pedig Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár beszélt, hogy a létesítmény versenyzők, diákok, úszni szeretők egyaránt használhatják majd.„Az egyik legegészségesebb sportágról van szó, és célunk, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni. Ehhez ilyen létesítményekre van szükség" – fogalmazott Dr. Szabó Tünde.

Régi álmuk teljesülhet így a nyíregyháziaknak, hiszen évtizedek óta ígéret, hogy lesz egy fedett versenyuszodája a városnak, most megépül. A legmodernebb időmérő berendezésekkel, kamerákkal lesz felszerelve, hogy rangos versenyek megtartására is alkalmas legyen. Bízunk abban, hogy a Jégpályához hasonlóan népszerű lesz" - tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Ahogy a nyíregyhaza.hu leírja, „a kivitelező debreceni KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. kevesebb, mint 1 év alatt vállalta, hogy megépíti a közel 4500m2 -es épületet a belváros szívében. A sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott a területet, ingatlant Nyíregyháza MJV önkormányzata biztosította. A három milliárd forintos beruházás 70 százalékban TAO-s forrásból, valamint a magyar kormány által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg. Az új uszodában helyet kap egy szabványos, 50x25 méter méretű, 220 centiméter mélységű versenymedence, egy tanmedence, egy 250 férőhelyes nézőtér illetve bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok és egy versenyiroda is".

 

Borítókép: Fotó: Szarka Lajos