Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Innováció a korszerű és kompetens nevelőszülői ellátásra Mátészalkán

Innováció a korszerű és kompetens nevelőszülői ellátásra Mátészalkán

Helyi Hírek

Innováció a korszerű és kompetens nevelőszülői ellátásra Mátészalkán

Helyi Hírek

Promotions 10:01

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermekvédelmi Központ sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-2.2.14-17 „Nevelőszülői hálózatok infrastrukturális és szakmai fejlesztése” című pályázati felhívásra, amelynek keretében 28,96 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert – olvasható Javenszki József szakmai vezető szerkesztőségünk számára küldött közleményében.

„A projekt célja a családjából hatósági intézkedéssel kiemelt gyermekek nevelőszülői elhelyezési arányának növelése, valamint az ellátás minőségének javítása.

A társadalmi befogadás növelése érdekében szükséges tartjuk azoknak a szolgáltatásoknak a fejlesztését, infrastrukturális feltételeinek megteremtését és javítását, amelyek a társadalmi integrációt segítik, továbbá hozzájárulnak az ellátottak társadalmi aktivitásának növeléséhez.

Így történt meg háztartási gépek, bútorok, fejlesztő eszközök, egészségügyi berendezések és informatikai eszközök és szoftverek beszerzése, valamint képzés lebonyolítása. A megvalósított infrastrukturális fejlesztéseinknek célja, hogy a társadalmi befogadást segítő rendszerek magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak, rugalmasabban alkalmazkodjanak a jelen kor igényeihez.

Ugyanakkor javítsák a lakók életminőségét, a kevésbé korszerű infrastrukturális adottságokból és a hiányos felszereltségből adódó hátrányokat leküzdjék, javítsák az ellátási feltételeket, az életviszonyok humanizálása és modernizálása révén.”

Borítókép: Forrás: Origo