promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Holland újság olyan meghökkentőt írt a magyar válogatottról, amit nem szabadna elfelejtetnünk

Holland újság olyan meghökkentőt írt a magyar válogatottról, amit nem szabadna elfelejtetnünk

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

A magyar válogatott sorsdöntő meccset játszik Hollandiával, hiszen a csoportból való továbbjutás reményének életben tartása a cél.

Szoboszlai Dominik a csapattársaival is találkozik a pályán a Puskás Arénában.

Nem a magyarok a favoritok a mérkőzésen, hiszen Hollandia papíron még erősebb játékosokból áll is, mint Németország. Az biztos, hogy az utóbbi évek egyik legkeményebb mérkőzése vár a magyar válogatottra a Nemzetek Ligája A divíziójának mai mérkőzésén Budapesten, a Puskás Arénában. Ráadásul a statisztikák szerelemeseinek is rossz hírrel szolgálnak az elmúlt időszak meccsei, hiszen a sor nagyon sokáig holland győzelemmel van tele, és az elmúlt hat mérkőzésen bizony rendesen megszórták a magyar kaput a narancssárgák.

Ám most Szoboszlai Dominik és Marco Rossi vezérletével egy másik magyar válogatottal találkoznak majd a hollandok.

Ha beindul a holland gólgyár...

Legutóbb pont 11 évvel ezelőtt Hollandiában, amikor a magyar válogatott 8:1-es vereséget szenvedett Hollandia nemezti tizenegyétől, az a holland csapaz elképesztő összhangban volt, és a mostani is parádés eredményeket tudhat magáénak Ronald Koeman vezetésével, akinek a testvére, Erwin korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. Most ő is vissztér Magyarországra a holland válogatottal, ugyanis ő a csapat másodedzője.

Ronald Koeman a meccs előtt arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy ne gondolja senki azt, hogy Hollandia csak úgy simán nyerni fog Magyarország ellen. Azt is mondta a szakember, hogy nem tudja, hogy miért megy most gyengébben a magyaroknak a sorozat, mint korábban.

A holland újságok is sokat írnak a magyar válogatottról.

Régen játszott egymással a két válogatott, így pedig a holland újságok is nagyobb ér részletesebb összefoglalókat készítettek arról, hogy kire érdemes majd figyelni a pályán a magyar válogatottból, kik a csapat kulcsjátékosai, egyes lapok pedig hosszabban írtak a magyar taktikájáról is. A holland ESPN pedig abszolút kontextusban mindent onnan fogott meg, hogy egykor a magyar futball, volt a világ legjobbja, és fényes sikereket értek el a magyarok a pályán.

Az 1954-es világbajnoki döntő mellett pedig kiemelnek egy olyan meccset és eredményt is, amelyről itthon csak nagyon ritkán esik szó. Ez pedig az 1964-es Európa-bajnokság, ahol bizony a magyar válogatott végig partiban volt a döntőért, sőt, esélyes volt a serleg elhódítására is.

A csapat végül az elődöntőben szenvedett vereséget hosszabbítás után Spanyolország ellen, a spanyolok pedig a döntőben a Szovjetuniót győzték le, így az elődöntöben mi csupán a későbbi Európa-bajnok ellen kaptunk ki.

A magyra csapat pedig a bronzmérkőzésen győzött, így éremmel térhetett haza a válogatott. Ez egy nagyon sokszor elfeledett magyar siker, amelyről tényleg csak ritkán esik szó Magyarországon a foci kapcsán. Ez a csapat amúgy, amelyben olyan nevek tűntek fel, mint Mészöly Kálmán, Albert Flórián, Bene Ferenc, Ihász Kálmán vagy éppen Tichy Lajos, a két évvel ezt megelőző Világbajnokságon is parádésan szerepelt, ott az ötödik helyet szerezte meg a magyar csapat.

Íme a spanyolok elleni mérkőzés összefoglalója 1964-ből: