promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fordulat az Ázsia Expressz csalási botrányában: a TV2 nem titkolózik tovább, most nyilvánosságra hozták az igazságot a műsorról

Fordulat az Ázsia Expressz csalási botrányában: a TV2 nem titkolózik tovább, most nyilvánosságra hozták az igazságot a műsorról

Borítókép:  TV2
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Annyira gyorsan dagadt a csalási botrány az Ázsia Expressz körül, hogy a TV2 kénytelen volt kiteregetni a dolgokat.

Az Ázsia Expressz továbbra is nagy sikernek örvend a TV2-n, a Fülöp-szigeteken forgatott évad epizódjainak nézettsége minden műsort megelőz hétköznap esténként, ezzel szemben az RTL műsoraira előző héten a kutya se volt kíváncsi. Most viszont csalási botrány robbant ki az Ázsia Expressz körül, ugyanis néhány szemfüles néző észrevett valamit a műsorban, ami elég nagy port kavart, és amire aztán a TV2-nek is reagálnia kellett.

Ugyebár az Ázsia Expressz szerves részét képezi, hogy a versenyző párosoknak stoppolással kell eljutniuk mindig egy-egy helyszínre, illetve be kell kéredzkedniük valahová aludni. A nézők mindig is szkeptikusan álltak a műsornak ezen részéhez, mert sokan nem akarták elhinni, hogy a versenyzőknek tényleg mindezt maguknak kell megoldaniuk; biztosra vették, hogy vannak olyan beépített, helybéli emberek, akiknek az a dolguk, hogy megálljanak az út szélén, és felvegyék a versenyzőket, illetve beengedjék őket aludni.


A műsor kreatív producere, Katona Andor a Story magazinnak adott interjút, amiben elmesélte, milyen komoly előkészületet igényel egy ilyen reality forgatása; mint mondta, a forgatási munkálatok előtt nagyjából fél évvel egyeztetnek a csatorna nemzetközi partnercégével az előkészületekről, illetve ez a cég még ajánlatokat is szokott tenni az útvonalakat illetően.

Nem kevésbé időigényes a versenyzőpárosok kiválasztása sem, hiszen az idei évadhoz összesen 50 párt kerestek meg a produkciótól, és nagyjából 3-4 hónap alatt állt össze a teljes sztárgárda.

„Mindenkit behívunk egy személyes találkozóra, hiszen nagyon fontos, hogy lássuk az adott páros dinamikáját. Amit én leginkább szoktam figyelni, az a motiváció, ugyanis akit az érdekel a legjobban, mennyi pénzt lehet itt keresni, az aligha lesz érdekes szereplő. Idén különösen izgalmas volt a casting. Zámbó Krisztiánéknál eleinte nem volt biztos, hogy ebben a felállásban jönnek, mert voltak konfliktusok a kapcsolatukban”

- árulta el Katona Andor.

Az Ázsia Expressz kreatív producere azonban nem csak ilyen kulisszatitkokat árult el, hanem reagálnia is kellett a napokban kirobbant botrányra, ugyanis a nézők egy része csalással vádolta meg a produkció készítőit.

Merthogy a nézők gyakran kiszúrják ugyanazokat az autókat, amik már szerepeltek egy-egy korábbi epizódban, így aztán gyorsan elterjedt a pletyka, hogy az Ázsia Expressz-ben beépített sofőrök vannak, akiknek az a dolguk, hogy felvegyék a stoppoló sztárokat. Mindez eljutott a TV2-höz is, és mivel nem akarták megkockáztatni, hogy emiatt a botrány miatt csorbuljon az Ázsia Expressz jóhíre és népszerűsége, jobbnak látták nyilvánosságra hozni az igazságot.

A kreatív producer a Story interjúban adott magyarázatot arra, miért láthatjuk sokszor ugyanazokat a rendszámú autókat az Ázsia Expressz több adásában is:

„Minden egyes párosnak van külön operatőre, szerkesztője és egy helyi segítője. De fizetett sofőrökről szó sincs. A szemfüles tévénézők rendszeresen csalást kiáltanak, ha egy sofőrt felismernek a korábbi adásokból. Pedig egyszerűen arról van szó, hogy néhányan, akik a szereplőknek segítenek, nem szeretnék, ha felvétel készülne róluk. Ezért ilyenkor a korábbi fuvarok alkalmával készített vágóképeket használjuk. Ez az oka annak, hogy van, akit nem csak egyszer látnak a nézők autót vezetni. Hasonló a helyzet a visszatérő rendszámtáblákkal is. Az operatőrnek ritkán van lehetősége kívülről felvételt készíteni az autóról, ezért használunk többször általános vágóképeket autókról”.