promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így kerülte el a börtönt Németh Kristóf, csak a feladás mentette meg a Fort Boyard játékosait a rácsoktól

Így kerülte el a börtönt Németh Kristóf, csak a feladás mentette meg a Fort Boyard játékosait a rácsoktól

Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Németh Kristófot egy hatalmas mosógépbe zárták színésztársával, aztán majdnem börtönbe kerültek. Izgalmasan indult az RTL-en a Fort Boyard - Az erőd.

Hétfő este elindult az RTL-en a Fort Boyard - Az erőd, ami 24 év után tért vissza a képernyőre. Az első adásban Németh Kristófék és Janicsák Vecáék csapata mérkőzött meg egymással, de nem volt könnyű dolguk, hiszen akadt néhány olyan kihívás, amit nem tudtak teljesíteni. Az első adás után a nézők rögtön kinyilvánították véleményüket a műsor közösségi oldalán, a visszajelzések alapján érdemes volt új életet lehelni a Fort Boyard-ba, mert az embereknek nagyon tetszett a premier.

Így kerülte el a börtönt Németh Kristóf

Az egyik feladatban Németh Kristófnak és színésztársának egy hatalmas mosógépbe kellett bemásznia, hogy megszerezzenek egy kulcsot a kincses kamrához. A feladatot nemcsak a forgó dob nehezítette, hanem a beáramló hab is, ami teljesen beborította a két színészt. A végén fel kellett adniuk a küzdelmet, mert ha nem jutottak volna ki időben, akkor börtönbe kerültek volna.

Ez a veszély egyébként minden játékost fenyeget egy-egy feladat során, mindenkinek ki kell jutnia a helyiségekből még a rendelkezésre álló idő lejárta előtt. Janicsák Veca kis híján rács mögé került, mert az utolsó másodpercben tudott kijutni az elárasztott metróalagútból.

Rögtön az elején feladja a játékot?

Janicsák Veca ugyan az első nap viszonylag jól vette az akadályokat, de a következő adásban eltörik nála a mécses, és azon gondolkodik, hogy feladja-e a játékot. A keddi adás reklámjában az látszik, hogy az énekesnő képtelen teljesíteni az egyik kihívást, és sírásban tör ki a magasban.

Az RTL máris variál a Fort Boyarddal

A csatorna jelenlegi műsorrendje szerint a Fort Boyard - Az erőd minden hétköznap este 19:55-től látható, de ez csak ezen a héten lesz így. Jövő héten indul Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban, illetve a Házasodna a gazda is, és emiatt teljesen átalakul majd az RTL főműsoridős menetrendje. Hétfőtől-csütörtökig lesznek láthatók Az Árulók epizódjai, amit 21:30-tól fog követni a Házasodna a gazda, a Fort Boyard pedig heti műsorrá alakul át, ami azt jelenti, hogy csak péntek esténként lesz látható Az Árulók sávjában, tehát rögtön a Fókusz után, 19:50-kor fog kezdődni.

Az erőd, amit Napóleon épített

A Fort Boyard erőd Franciaország nyugati partjánál épült Aix és Oléron szigetek között; 80 méter hosszú, 40 méter széles, és 20 méter magas. Eredetileg XIV. Lajos kezdte volna meg az építését a 17. század közepén, de végül csak 1801-ben indult meg munka Napóleon Bonaparte idejében azzal a céllal, hogy védjék a partot az idegen haditengerészettől - különösen a britektől. Műszaki nehézségek miatt azonban nem jutottak sokáig, így évtizedekre leállt az építkezés. 1837-ben folytatták csak Lajos Fülöp király idejében - az Egyesült Királysággal kiújult politikai feszültség miatt.

Mivel közben az ágyúk nagy mértékben fejlődtek, az erőd feleslegessé vált. Később börtönként használták, majd végleg elhagyták. Egészen 1967-ig kihasználatlan maradt, aztán itt forgatták le a Kalandorok című francia filmet. A 80-as évek végén újították fel a Fort Boyard című műsor miatt, aminek forgatását 1990-ben kezdték meg. Azóta több ország is átvette a formátumot - köztük Magyarország is, ahol eleinte a TV2-n futott, most pedig 24 év után az RTL-en tért vissza.

(forrás: Wikipédia)