promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Különleges szimbólum bukkan fel Katalin könnyfakasztó videójában, fontos utalást tett a hercegné

Különleges szimbólum bukkan fel Katalin könnyfakasztó videójában, fontos utalást tett a hercegné

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Katalin hercegné és a királyi család kommunikáció hatalmasat változott hirtelen.

Márciusban derült ki, hogy Katalin hercegné szervezetében rákot diagnosztizáltak és kemoterápiás kezelés alatt áll. A hercegné állapotáról szinte alig jelentek meg hivatalos hírek az elmúlt fél évben, éppen ezért meglepő, hogy most hirtelen és váratlanul nagyot változott a királyi család kommunikációja.

Nem túlzás azt állítani, hogy a tegnap közé tett családi videót hallgatva, melyben Katalin meséli el a történetét, szem nem marad szárazon. Az elképesztően bensőséges videót a londoni influenszer-fotós Will Warr rendezte. Az angol filmrendező a királyi család határozott kedvence. A rákkal kapcsolatos megható videón kívül korábban is számos projekttel bízták meg Warrt, az ő kezében volt a kamera Katalin hercegné és Vilmos herceg 2021-es tizedik házassági évfordulóján ünnepségén is. Tavaly Károly király koronázási rendezvényén is a filmes készíthette és vághatta a hivatalos felvételt. 

A nyáron forgatott klipben Vilmos herceg, Katalin hercegné, György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg közösen élvezik az piknikezést a szabadban, vidáman kártyáznak, a gyerekek fára másznak, a szülők romantikusan ölelkeznek a fák árnyékában.

Különleges szimbólum jelenik meg Katalin vallomásában

A videóban többször egyedül látható Katalin, ami egy szimbólum lehet arra vonatkozóan, hogy bár a családja mellette állt az elmúlt időszakban, valójában egyedül kellett megküzdenie a rákkal. De van más is.

A tegnap bemutatott videóban nagy szerepet kapnak a fák és a természet. A fa gyakran szimbolizálja az erőt és a családi összetartozást. Az égbe nyúló, emberöltőkön át növekvő fa mély gyökerei, stabil törzse és kiterjedt ágai az erő, a stabilitás és a kitartás jelképei. Ahogy a fa szilárdan áll a változó időjárási viszontagságok közepette, úgy szimbolizálhatja az emberi erőt, amely képes ellenállni az élet nehézségeinek.

Elég, ha a családfák szimbolikája gondolunk, máris megértjük, mit akarhatott üzenni ezzel Katalin és a rendező. A családfában a gyökerek az ősöket, az ágak pedig a leszármazottakat képviselik. A családi kapcsolatok, az örökség és az összetartozás fontos jelképe. A fa ágainak összefonódása azt is kifejezheti, hogy a családtagok különállóak, mégis egy közös egységet alkotnak.

A legtöbb kultúrában a fa az élet körforgásának és a folytonosságnak az egyik legerősebb kifejezője.

Katalin hercegné túl van élete legrosszabb időszakán

„El sem tudom mondani, mekkora megkönnyebbülés, hogy befejeztem a kemoterápiát”

– mondja Katalin a rendkívül személyes hangvételű videó elején. Majd úgy folytatja: 

„Most az a célom, hogy mindent megtegyek azért, hogy teljesen megszabaduljak a ráktól. Bár befejeztem a kemoterápiát, még hosszú út vezet a gyógyuláshoz és a teljes felépüléshez. Mindazonáltal alig várom, hogy újra munkába állhassak, és az elkövetkező hónapokban néhány nyilvános elfoglaltságot vállalhassak.”

A hercegnő köszönetet mondott mindenkinek, akik ebben az évben támogatták őt és Vilmos herceget.

Forrás: express.co.uk