promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fény derült Clint Eastwood legnagyobb titkára, Morgan Freeman kotyogta el

Fény derült Clint Eastwood legnagyobb titkára, Morgan Freeman kotyogta el

Borítókép:  Profimedia/Mary Evans/Allstar/Graham Whitby Boot
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Pont egyik nagy barátja árulta el Clint Eastwood legnagyobb titkát, most lehullt a lepel, kiderült az igazság, amire senki sem számított. 

Morgan Freeman már jóval azelőtt őszinte csodálója volt Clint Eastwoodnak, hogy úgy alakult az élet, együtt is dolgoztak: a szakmai partnerség azonban gyorsan barátsággá nőtte ki magát, a két veterán legenda pedig három filmben dolgozott együtt, melyek mindegyike bőséges elismerést és díjesőt kapott.

A harmadik és egyben utolsó filmjük, az Invictus ugyanakkor messze a legkevésbé sikeres volt, de még ennek ellenére is 120 millió dollárt hozott a konyhára a globális jegypénztáraknál, és két Oscar-jelölést is behúzott, köztük egyet Freeman számára a legjobb színész kategóriában.

Azt azonban nem lehet nem megemlíteni, hogy Freeman és Eastwood a Nincs bocsánat és Millió dolláros bébi című filmjeikkel elnyerték a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriában is az Oscart. Ez Freeman pályafutásának egy olyan, számára kedves korszaka volt, hogy az Eastwood által fémjelzett filmjeit élete kedvenc szerepei között említette.

Ugyanakkor ez sem akadályozta meg abban, hogy egy olyan bombát dobjon le, ami teljesen megváltoztatja a Clint Eastwoodról alkotott képet.

A történelem mindig is emlékezni fog a legendás Eastwoodra impozáns megjelenése és fellépése, szúrós tekintete és nem mindennapi szövegmondása miatt, mindezek pedig a rosszfiúságra való hajlamának velejáróját képezték.

Freeman mégis úgy döntött, hogy elrontja ezt az imázst. A színész egy interjúban tárta a világ elé az igazságot Eastwood jellegzetes hanghordozásáról.

"Ez nem az ő hangja. Az a hang, amit színészkedés közben használ, nem az a hang, amit akkor használ, amikor nem színészkedik. Ez A névtelen ember miatt van. Ezt a hangot akkor alakította ki, amikor Sergio Leone-val spagettiwesterneket forgatott, és azóta is ezt használja. Az emberek ezt használják, amikor utánozzák, mert ez az egyetlen hang, amit ismernek. De ez csak akkor jön ki belőle, ha mikrofonra veszik, és ő a forgatáson van és játszik."

Forrás: Esquire