promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A remény rabjai: a világ legjobb filmje, mégis hatalmasat bukott – Morgan Freeman elárulta, hogy miért!
Borítókép:  Tim Robbins és Morgan Freeman A remény rabjai című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közönség szerint A remény rabjai minden idők legjobb filmje, de a mozis bevételeken ez egyáltalán nem látszódik.

1994-ben mutatták be a zseniális Frank Darabont A remény rabjai című drámáját, aminek Stephen King méltán népszerű könyvje volt az alapja. A Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével készült alkotás rendkívül tetszett a kritikusoknak és a közönségnek is, mégis nagyon kevesen váltottak rá jegyet a mozikban: alig hozta be a 25 millió dolláros költségvetését, így óriási bukásként lett elkönyvelve – arról nem is beszélve, hogy a hét Oscar-jelölésből egyet sem sikerült szobrocskára váltania.

Az évtizedek alatt viszont kiderült, hogy a közönség A remény rabjait tarja a világ legjobb filmjének, hiszen ez uralja az IMDb toplistáját 9.3-as értékeléssel.

Ettől függetlenül valószínűleg örökké „szégyenfolt” marad az alkotáson, hogy ilyen kevés pénzt termelt annak idején – Morgan Freeman viszont most őszintén elárulta, hogy ez miért alakulhatott így.

Morgan Freeman szerint azért bukott meg A remény rabjai, mert pocsék volt a címe: Amerikában csak The Shawshank Redemptionként ismerik, ezt pedig se kiejteni, se megjegyezni nem könnyű az ottaniaknak – ami azt eredményezte, hogy nem tudott szájról-szájra terjedni az információ, hogy mennyire jó ez a film, pedig ez fontos eleme a sikernek.

Íme egy fantasztikus jelenet A remény rabjaiból, ami a bukás ellenére végül minden idők legjobb filmje lett a közönség szerint:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás