promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrendítő fotó érkezett a 93 éves Clint Eastwoodról, többé már nem vállal új szerepet
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tőle szokatlan megjelenéssel bukkant fel a legendás filmsztár.

Clint Eastwood Hollywood egyik utolsó nagy matuzsáleme, aki nem csupán színészként, de rendezőként és producerként is maradandót alkotott, csaknem 170 alkotásban tette le a névjegyét.

Karrierje az 1950-es években indult, eleinte kisebb szerepekben számítottak rá, ám Sergio Leone spagettiwestern-trilógiájában már a 60-as évek derekán világhírűvé vált, innentől kezdve már nagy névnek számított a szakmában.

Az Egy maréknyi dollárért, a Pár dollárral többért és A Jó, a Rossz és a Csúf hangos sikereit követően Eastwood sorra kapta a nagyobbnál-nagyobb megbízásokat, a hetvenes évek elején már Piszkos Harryvel azonosították, és csak 1971-ben három filmjét mutatták be.

Rendkívül sokoldalú színésznek bizonyult, hiszen ugyanúgy hiteles volt akciósztárként, mint feszült thrillerek címszereplőjeként, a 90-es évek közepén, Meryl Streep oldalán pedig még a romantikus oldalát is megcsillogtatta A szív hídjaiban. Természetese az elismerések sem maradtak el, a Nincs bocsánatot két Oscarral jutalmazták, a legjobb rendező és a legjobb film kategóriáiban.

A kétezres években is aktív maradt, a Millió dolláros bébiben és a Gran Torinóban is nagyot alkotott, előbbinek ráadásul rendezője, szereplője, zeneszerzője és producere is volt. Ezért szintén két Oscar-díjat érdemelt a legjobb rendező és a legjobb játékfilm kategóriájában egyaránt.

Eastwood 91 évesen a Cry Macho - A hazaút című filmjével történelmet írt, mint a legidősebb színész, aki főszerepet vállalt egy filmben. Habár rendezőként továbbra is tevékeny, és éppen egy krimin dolgozik, amiben Kiefer Sutherland a főszereplő, az elmúlt években őt magát már nem láthattuk a vásznon.

A napokban azonban egy nyilvános eseményen tűnt fel, és tőle szokatlanul, szakállal jelent meg a hamarosan 94. születésnapját ünneplő legendás színész.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás