promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Till Attila olyan durva filmet csinált, hogy rögtön a detoxba küldi vele a nézőt

Till Attila olyan durva filmet csinált, hogy rögtön a detoxba küldi vele a nézőt

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Mindenki alkoholbeteg Till Attila új filmjében.

A Tiszta szívvel című filmjével a TV2 sztárja, Till Attila bebizonyította, hogy nem csak a kamera előterében állja meg a helyét, hanem a kamera mögött, rendezőként is tehetséges. Most pedig hamarosan elkészül legújabb alkotása, az És mi van Tomival?, ami részben saját élményekből táplálkozik, középpontjában az alkohol és az alkoholbetegség áll, de ugyanolyan könnyed, lendületes és zavarba ejtően vicces, mint a Tiszta szívvel.

Tilla elmondása szerint olyan filmet akart csinálni az alkoholbetegségről, aminek van durvasága és mélysége, szóval a nézők felkészülhetnek arra, hogy a rendező rögtön a detoxba küldi őket a moziból.

A történet főszereplője Sanyi (Thuróczy Szabolcs) bábművész és alkoholbeteg, illetve Pali (Polgár Tamás) liftszerelő és alkoholbeteg, akik együtt keresik a haverjukat, Tomit, aki már több anonim alkoholista gyűlést kihagyott. Próbálnak józanok maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az ivászat széles körben elfogadott napi gyakorlat. Sanyit öt éve a függősége miatt hagyta el a felesége és a lánya, azóta új életet kezdett és nem iszik, Palinak viszont elég egy kis lökés, hogy újra igyon. Tominak valószínűleg már ennyi se kell. A két barát Budapest utcáin versenyt fut az idővel, hogy megtalálják és megmentsék Tomit.

Az És mi van Tomival? a humor mellett a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap. Olyan hiánypótló alkotás, amely betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben.

„A legtöbb filmben teljesen normális, hogy mindenki iszik, és az az alkoholista, aki elveti a sulykot. Mi olyan filmet szerettünk volna készíteni, aminek van durvasága és mélysége is”

- mondta Till Attila rendező.

Thuróczy Szabolcs és Polgár Tamás mellett az És mi van Tomival? főbb szerepeiben Sodró Eliza, Fodor Annamária, Tóth Zsófia, Patkós Márton és Básti Juli láthatók. Tilla új filmje a Nemzeti Filmintézet támogatása nélkül, magánfinanszírozásból, a Saul fiát is jegyző Laokoon Filmgroup gyártásában készült, és október 31-én fogják bemutatni a hazai mozikban.