promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tökéletesen beszél magyarul a Sárkányok háza főszereplője

Tökéletesen beszél magyarul a Sárkányok háza főszereplője

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Megcsillogtatta magyar nyelvtudását a Sárkányok háza sztárja.

Hétfőn felkerült a Max-ra a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza 2. évadjának ötödik része, amit már tűkön ülve vártak a rajongók, hiszen egy izgalmas és fordulatos csatajelenettel ért véget a legutóbbi epizód, amiben elhunyt az egyik fontos karakter, és Aegon király is súlyosan megsérült. Persze akik olvasták George R.R. Martin Tűz és vér című regényét, azoknak nem okoztak meglepetést a történtek, de talán ők is megkönnyezték a sokkoló jelenetet.

Ebben az epizódban ismét megmutathatta a 27 éves Ewan Mitchell, hogy nem hiába osztották rá Aemond Targaryen szerepét, a színész tökéletesen, már-már félelmetesen jól hozza ezt a negatív figurát. Nem hiába szimpatizálnak vele annyira a rajongók, kétségkívül az ő karaktere az egyik legérdekesebb az HBO sorozatában.

A sorozat egyik főszereplője nemrég az Index-nek adott interjút, amiben kiderült, hogy korábban hosszabb időt töltött Magyarországon is, mikor Az utolsó királyság című drámasorozatot forgatták. A szériában Ewan Mitchell alakította a második évadtól kezdve a főszereplő Uhtred segítőjét, Osferthöt.

A színész szerint sok áthallás van Az utolsó királyság-ban játszott karakter és a Sárkányok háza Aemondja között, hiszen mindketten nemesi ház sarjai, akik kitaszítottá váltak, és méltánytalanul bánnak velük a testvéreik.

„Aemond vállát iszonyatos mértékű megfelelési kényszer nyomja, nemcsak a családjának, hanem magának is bizonyítani akar. Ő a második legidősebb fivér, aki az öröklés szempontjából semmire nem számíthat, így eljönnek olyan pontok az életében, például a második évad negyedik részében látható nagy csatában, amikor rájön, hogy neki kell a kezébe vennie az irányítást, máskülönben hoppon marad”

- fogalmazott a színész, aki szerint Aemond Targaryennek egy olyan hatalmas erő áll a rendelkezésére sárkányának, Vhagarnak köszönhetően, amiről a királyság többi lakója csak álmodni tud.

Ewan Mitchell természetesen magyarul is megtanult egy kicsit, amíg hazánkban forgatott, most meg is csillogtatta tudását. Tökéletes kiejtéssel mondta ki az interjú során, hogy

„Köszönöm szépen!”