promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Minden képzeletet felülmúl az év legvártabb filmjének előzetese, megérte ennyit várni a Gladiátor folytatására

Minden képzeletet felülmúl az év legvártabb filmjének előzetese, megérte ennyit várni a Gladiátor folytatására

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Aki eddig kételkedett benne, hogy valóban méltó folytatást kap a Gladiátor, azt most le fogja nyűgözni a 2. rész előzetese.

24 év után Ridley Scott valóban elkészíti a Gladiátor 2. részét. Eleinte sokan nem is hitték el, hogy tényleg megvalósulhat a folytatás, aztán amikor a stúdió is megerősítette a produkció készülését, a rajongók egy része megkérdőjelezte ennek a filmnek a létjogosultságát; mondván minek egy olyan kerek, lezárt történetnek folytatást csinálni, mint a Gladiátor.

A rajongók félelme érthető, hiszen a Paul Mescal és Pedro Pascal főszereplésével készülő alkotás forgatókönyvét ugyanaz az író jegyzi, mint Ridley Scott legutóbbi rendezését, a Napóleont, ami lássuk be, semmiképp sem mondható egy kiemelkedő produkciónak. Mindazonáltal most megkaptuk az első előzetest a Gladiátor 2-höz, és látva ezeket a képsorokat, azt kell mondanunk, hogy minden kétkedőnek le fog esni az álla.

A történet több évtizeddel a Russell Crowe főszereplésével készült kultfilm után játszódik: Lucius felnőtt és Rómától távol él békében a családjával. Nem is szándékozik visszatérni Rómába, mivel neheztel az édesanyjára, Lucillára, amiért eltaszította magától még gyerekkorában - hozzá kell tenni, hogy Lucilla azért döntött így, mert egy komoly veszélytől akarta megóvni a fiát. Sok-sok évvel később aztán újra találkoznak, mikor a térséget megszálló Marcus Acacius tábornok magával viszi Lucillát egy észak-afrikai kampányára.

A Gladiátor 2. részében Paul Mescal alakítja a felnőtt Luciust, míg a római tábornokot A mandalóri és a Trónok harca sztárja, Pedro Pascal játssza. A további szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Joseph Quinn és Fred Hechinger, Denzel Washington egy opportunista fegyverkereskedőt és gladiátorokat futtató karaktert formál meg, illetve az első részből visszatér Lucilla szerepében Connie Nielsen.

A Gladiátor 2. részének első előzetese minden képzeletet felülmúl; a kész filmet november 14-én mutatják be a magyar mozikban.