promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolgot mondott a magyarokról az utolsó Habsburg trónörökös
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Habsburg Ottó mély átéléssel beszélt.

Az utolsó magyar királynak nagy hányattatott sors jutott egy olyan helyzetben, amikor szinte elkerülhetetlen volt a Habsburg Birodalom, vagyis az Osztrák-Magyar Monarchia összeomlása. IV. Károly Ferenc József 1916-os halála után vette át a stafétát, épp az első világháború vérgőzösebb időszakában. Később különbékékkel is próbálkozott, ám a birodalmat nem lehetett megmenteni, a király lemondott, de Magyarországra is próbált visszatérni.

 IV. Károly volt az utolsó magyar király, és az ő legidősebb fia, Ottó volt az utolsó magyar trónörökös.

Ottóval nagyon sok interjú és beszélgetés is készült az évtizedek során, amelyek közül nagyon sok ma is elérhető a YouTube-on, ebben pedig értekezik sokszor Magyarországról is, és arról is, hogy milyen magyarnak lenni.

Ottó még 1912-ben született, tehát még a boldog békeidők utolsó éveiben, a keresztapja pedig maga Ferenc József volt. Amíg édesapja bujkálni kényszerült, a fiatal fiút egy magyar nevelő, dr. Zsámboky Pál trenírozta. Ottónak hét gyermeke született, aki közül Habsburg György ma manapság a leghíresebb, 2021-től ő Magyarország nagykövete Párizsban.

Ottó nagyon sok aktuális témában hozzászólt a közbeszédhez korábban is, de szívesen értekezett arról is, hogy mit jelent magyarnak lenni. Mindezt természetesen kitűnő magyarsággal tette.

Egy rövid videóban pont arról beszélt, hogy a magyarságnak milyen ereje van, milyen könnyű magyarrá válni, ha az ember betelepül Magyarországra. Kultúrnemzetről beszél a magyarság kapcsán.

Arról is beszélt, hogy tanult meg magyarul.

(Forrás: Habsburg Ottó Alapítvány/YouTube)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás