promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyönyörű magyar neveket visel a csodaszép Habsburg hercegnő
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utolsó magyar király leszármazottjai ma is ezer szállal kötődnek Magyarországhoz.

Magyarország utolsó királyát Habsburg Károlynak hívták, I. Károlyként volt Ausztria császára és IV. Károlyként Magyarország királya. Egy nagyon vészterhes időszakban került trónra, az első világháború tengerében, végül elvesztette a trónját a háború utolsó időszakának forgatagában, illetve a háború utáni éra változásai közepette. Bár többször is próbált visszatérni a magyar trónra, nem járt sikerrel. Végül Madeira szigetén halt meg 1922-ben.

A király más attitűdöt képviselt, mint elődje, Ferenc József. Próbált kilépni a háborúból, és kísérletet tett a birodalma megmentésére átszervezéssel is, ám nem járt sikerrel. Az ő örököse volt Habsburg Ottó, aki közel 100 éves élete során elképesztő dolgokat tett. Ottó nagyon jól beszélt magyarul.

Ottónak hét gyermeke született. Károly volt a hatodik, tehát a család szabályai szerint ő lenne ma Magyarország királya, ha a királyság maradt volna. Magyarországon azonban sokkal jobban ismerjük Habsburg Ottó másik fiát, Habsburg Györgyöt, aki 2021-től Magyarország párizsi nagykövete. Ő 1993-ban költözött Magyarországra és vette fel a magyar állampolgárságot is.

2004 és 2012 között a Magyar Vöröskereszt elnöke volt.

Nagyon sokszor hallani őt magyarul beszélni, sokszor szólal meg Magyarországon is. Zsófia főhercegnő György lánya, akit szintén nagyon sokszor látunk megszólalni a médiában. A teljes neve az, hogy Zsófia Mária Tatjána Mónika Erzsébet Katalin von Habsburg-Lothringen. A lovaglás az egyik kedvenc hobbija, és rendszeresen jár versenyekre is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás