promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a szép magyar nevet viseli a Habsburg fiú, aki a magyar trón örököse lenne, ha még lenne Osztrák-Magyar Monarchia
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő lenne a trónörökös.

Az egyik legismertebb Habsburg király a mai napig Magyarországon Ferenc József, aki még 1830-ban született és 1916-ban halt meg, méghozzá az első világháború kellős közepén, amikor még nem lehetett tudni, hogy mi lesz a végkimenetele a 20. század egyik legnagyobb világégésének. Ferenc József volt az a király, aki leverte az 1848-as szabadságharcot, de az ő nevéhez kötődik az 1867-es kiegyezés is.

Feleségét, Erzsébet királynét pedig rajongva imádták a magyarok.

A király halála után Károly lett a király, akit IV. Károly néven ismerünk magyar királyként, ő volt a Magyar Királyság utolsó királya. Habsburg Ferdinánd Zvonimir pedig az ő és Bourbon-Pármai Zita dédunokája.

Ferdinánd még 1997-ben született Salzburgban, és arról híres elsősorban, hogy kiváló autóversenyző. 2021-ben a világhírű Le Mans-i 24 órás autóversenyen is részt vett, és az egyik kategóriának ő lett a győztese.

De mi a teljes neve Habsburg Ferdinándnak?

Az, hogy Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen, amelyből az Antal magyar név. Korábban több riportot is készítettek vele, amelyben nagyon sokat reflektál származására, arról is sokat beszélt, hogy a schönbrunni kastélyban tőle is szednek belépőt, nincsenek trónörökösi kötelezettségei, ám az autóversenyzői karrierjében sokat köszönhet származásának is.

A családja egykori rezidenciáját, Schönbrunnban 14 éves korában látta először, amikor egy osztálytalálkozón voltak. Édesapja még beszél magyarul, ám ő már nem.

Az NSO-nak korábban egy interjú során arról is beszélt, hogy itthon érzi magát Magyarországon.

(NSO, RTL)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás