promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogsz ráismerni, így néz ki 78 évesen Poirot, azaz David Suchet
Borítókép:  Profimedia/ CARNIVAL FILM & TELEVISION
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

David Suchet teljesen megváltozott a széria óta.

Ha nyomozós sorozatról van szó Magyarországon, szinte biztos, hogy Peter Falk, azaz Columbo hadnagy kalandjai mellett szinte az első helyen azonnal Poirot kalandjait mondaná mindenki. És persze azonnal eszünkbe is jut a címszereplő, a hegyes bajszú Poirot, azaz David Suchet, aki a karakternek megadta az igazi énjét. Poirot-ot amúgy Agatha Christie álmodta meg.

A tévében több mint 20 évig láthattuk a felügyelő kalandjait, aki így a karakterrel együtt öregedett, szinte észrevétlenül.

Az évadokat elosztották szépen novellánként, és a főhős kalandjaiból összesen 70 rész készült. Hercule Poirot-nak voltak nagyon fontos kis tulajdonságai, amelyek minden részben visszatértek, ilyen volt például a rejtélyesség és a színpadiasság, amely még jobban emelte az izgalmakat a szériában. Az angol színész pedig azonnal otthon érezte magát a szerepben, mint ha ráöntötték volna.

Érdekesség az is, hogy korábban elsősorban színházakban játszott, illetve egy régebbi Poirot-feldolgozás kapcsán már szerepelt egy másik filmben is, akkor nem ő volt a magándetektív, hanem egy másik rendőrt játszott a filmben. A színészről az is köztudott, hogy a szerepre nagyon komolyan készült, próbálta megformálni Poirot alakját.

Rengeteg kitüntetést kapott karrierje során, díjakat pedig Poirot megformálásáért is átvehetett, miközben Hollywood-i csúcsprodukciókban is láthattuk őt az évtizedek alatt. Nem is olyan régen pedig a tévében adott egy hosszabb interjút, ahol újra a közönség előtt állt.

Így néz ki most David Suchet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás